5 tendințe în iluminat de care să ții cont în 2021

Iluminatul interior este un element esențial atât pentru tipul de atmosferă ce vrei să îl creezi, cât și o parte importantă a designului de ansamblu. Lustrele contemporane au depășit de mult doar rolul de a ilumina o încăpere. Acum, în funcție de stilul pentru care ai optat în locuință, lustra trebuie să fie pe măsura așteptărilor, în special fiindcă este un element central, ce captează privirea de cum pășești într-o cameră.

În 2021, oamenii înțeleg că atât temperatura luminii, cât și aspectul lustrei pot închega ambientul sau îl pot ruina, dacă nu sunt alese corect. Mai jos noi îți propunem idei de iluminat în tendințele actuale, dar care cu siguranță nu se vor demoda.

 

1. Variante de lustre sau pendule cu accente aurii

 

 

 

Cele cu aspect antichizat în nuanțe de soft gold sau copper sunt des întâlnite în bucătarii. Datorită nuanței calde, acestea sunt ideale în cominație cu becuri de aceeași temperatură. În special în ce privește bucătăria, deasupra insulei sau a mesei principale, ai nevoie de un iluminat care să nu îți obosească ochii, dar care să și redea un aspect și mai plăcut mâncărurilor pe care le împarți cu familia.

Pendulele aurii se potrivesc cu o varietate de tipuri de mobilă, fie ea albă, neagră, gri sau cu aspect de lemn. Fiind elementele principale din încăpere, nuanța lor aurie este exact accentul de care ai nevoie pentru a obține un aer de modernism și care vor evidenția restul obiectelor din încăpere. Auriul nu trebuie să fie neapărat unul puternic, ci poți opta pentru variante mai subtile, dar care vor avea același impact vizual.

Este genul de lustră care se pliază atât pe stilul vintage, cât și pe cel modern.

 

2.Lustrele formate din becuri sunt un must-have

 

 

 

Stilul industrial este destul de preferat în designul caselor în 2021. Finisajele brute, neterminate cu aspect antic și culori neutre, redau unei încăperi un aer fresh de urbanism și eleganță totodată.

Accentele metalice negre sau gri sunt cele care reușesc să transpună o încăpere într-un stil inedit, pe care-l vezi deseori pe social media în rândul influencerilor. Amalgamul de becuri redau o luminozitate ideală în spațiile mai restrânse, iar forma unică și interesantă a lustrei, fac din aceasta vedeta principală a încăperii.

 

3.Lustrele din sticlă - pentru un design minimalist

 

 

 

Un alt design al interiorului apreciat de oameni este cel în nuanțe de bej, gri deschis și alb, care te duc cu gândul la mare și culorile nisipii predominante. Mulți preferă senzația de spațiu, de aer proaspăt, neîncărcat cu obiecte inutile. Minimalismul este tot mai adoptat în zilele noastre, căci oamenii au înțeles că nu au nevoie de prea multe să fie fericiți.

În cazul lustrelor de sticlă, acestea nu încarcă vizual încăperea, reușind totodată să mențină un ambient relaxat, stilat și rafinat.

 

4.Pendulele negre cu interior auriu

 

Pendulele în nuanțe de negru sunt extrem de elegante și pot fi introduse cu succes în orice încăpere. În mod special, acum sunt la căutare cele care au interiorul abajurului auriu.

Lumina reflectată în această nuanță, în combinație cu negrul exterior, aduc unei încăperi un echilibru vizual armonios. Această combinație este utilizată de oricine își dorește să aducă un plus de lux încăperilor.

 

5.Lustre de tip wind chimes - se încadrează oriunde

 

Lustrele care seamănă cu clopotele de vânt, acelea de la ferestre care produc sunete ce-ți ajung în suflet, sunt extrem de apreciate. Sunt versatile și la fel, se potrivesc oriunde, indiferent că decorul e clasic sau contemporan. Subtilitatea lor, formele liniare, alungite, redau camerei un aspect ordonat, sofisticat.

Pe site-ul nostru veți regăsi o gamă variată de lustre, potrivite chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi.

  Produsul a fost adaugat in cos