7 greșeli în iluminatul interior

1. Utilizarea unei singure sursă de lumină

Secretul unui iluminat de calitate este să folosești mai multe "straturi" de lumină. Nu trebuie să te bazezi pe o singură sursă de lumină. Este ideal să mixezi diverse surse, cum ar fi plafonierele, lampadarele și veiozele. Creând zone luminoase poți obține o atmosferă primitoare și crea intimitate.

2. Folosirea unor candelabrea prea luminoase

Nimic nu e mai incomod decât folosirea unor lumini care te fac să te simți ca și cum ai fi pe scenă. Recomandăm folosirea unor întrerupătoare dimabile și a becurilor cu lumină cât mai apropiată de lumina naturală, chiar și în baie. Lumina nu ar trebui să cadă puternic asupra ta. Va crea o senzație aspră și apăsătoare.

3. Folosirea unor becuri prea puternice

Starea de spirit e totul și cine ar vrea să cineze într-o lumină prea puternică? Considerăm că un bec de 60W este suficient pentru locul de luat masa. Când vrei să citești ai nevoie de o lumină mai puternică așa că recomandăm 75 sau 100W în living. Este de recomandat să ai mai multe opțiuni - dacă nu ai întrerupătoare dimabile, asigură-te că ai variante de la 40 la 100W pentru a le putea schimba în funcție de starea de spirit. Poți folosi becuri de intensitate mică la veioze pentru atunci când vrei să urmărești emisiunea preferată sau să petreci timp împreună cu persoana iubită. Utilizează becuri de intensitate medie în candelabru sau plafonieră, pentru activități zilnice și de o intensitate mai mare într-un lampadar pentru atunci când vrei să te relaxezi citind o carte sau o revistă. În baie ai nevoie atât de iluminat de plafon cât și de iluminat la nivelul feței. Deasupra capului folosește un bec de o intensitate mai mare iar în aplicele de perete becuri de 60W. Cel mai potrivit este iluminatul la nivelul feței deoarece nu crează umbre iar cel mai bun corp de iluminat pentru baie va avea abajurul transparent sau de culoare albă.

4. Folosirea în exces a spoturilor

Folosește becurile încastrate moderat și fii conștient de locul unde poziționezi acest tip de iluminat. Acestea pot ilumina cu succes zonele functionale cum ar fi baia, spațiul de depozitare sau dresingul dar lumina lor este prea dură și plată pentru camera de zi.

5. Neutilizarea unor întrerupătoare dimabile

Iluminatul este totul. Crează atmosferă, dramă, și intrigă într-o cameră. Cea mai simplă metodă de a obține așa ceva este folosirea unor întrerupătoare dimabile ce pot fi reglate în funcție de necesitate.

6. Motarea întrerupătoarelor în locuri nepotrivite

Întrerupătoarele trebuie montate la 90 de cm de la pardoseală. În acest fel se diferențiază mai ușor de tablourile sau decorațiunile expuse pe perete. De asemenea se montează la aproximativ 5 cm de tocul ușii din aceleași motive.

7. Neglijarea dresingului

Și dulapul tău necesită atenție. O lumină suplimentară bună te va ajuta să deosebești această pereche de pantaloni negri de "acea" pereche de pantaloni negri. Îți recomandăm să montezi o lumină în dresing deasupra capului. Lucrezi cu texturi și culori asortate în fiecare dimineață când te îmbraci, așadar este obligatoriu să ai o lumină bună.

Evită aceste greșeli și viitorul tău va fi luminos.

Pentru idei, promoții sau alte sfaturi ne poți urmări pe FacebookGoogle+ sau Pinterest.

  Produsul a fost adaugat in cos