Accentuează decorul exterior al casei cu lumina potrivită

Dacă locuiești la casă, pe măsura spațiului generos ai nevoie de iluminat potrivit. Aleea de acces către garaj și casă nu sunt singurele zone ce au nevoie de lumină. Grădina, acum mai mult lăsată într-un con de umbră, casa în sine și arhitectura acesteia sunt zone ce au nevoie de extra lumină. Avem tendința de a sta mai mult în interior iarna, însă asta nu înseamnă că exteriorul este lăsat pe loc secund. Creează efecte inedite, cu accente de lumină acolo unde trebuie. Iată cum.

Stâlpii de iluminat pot contura aleea de acces în curte

Stâlpii de iluminat fac pereche bună împreună, așadar o dată aleși, aceștia trebuie să fie pe o parte și pe alta pe aleea de acces, fie exact la intrare, fie până la ușă. În funcție de arhitectura casei poate fi aleasă varianta becului în cutie metalică decorată, un stil perfect pentru casa de vacanță, rustică, pentru cabane sau pentru cei a căror preferință a fost amenajarea în stil parizian.

Pentru cei care preferă mai degrabă un accent modern dispunem și de stalpi de iluminat cu design simplist, accent metalic, mai  ușor de integrat în decorul grădinii și în completarea unei case moderne.

Sunt de evitat luminile puternice

Sunt de preferat mai degrabă becurile de putere mai mică, pentru a crea un spațiu primitor. Asta pentru că se va crea un contrast prea puternic în întunericul nopții cu lumina intensă. În plus, lumina prea puternică va face imposibilă observarea unor detalii. La fel ca la interior, lumina utilizată la exterior poate seta și starea de spirit. Așadar să ne gândim cum ne dorim să ne primim invitații?

De-o parte și de alta a ușii ar fi bine să troneze două aplice. În funcție de înălțimea zidului și de arhitectura propriu zisă poate fi o soluție aplica cu lumină direcționată în sus, jos sau în ambele părți - o recomandare mai practică.

Lumina funcțională după lăsatul serii

Curtea împrejmuită cu lumină este o idee bună. Asta pentru că va face ca toată curtea să fie funcțională și după lăsatul serii. Pot fi create contururi interesante. Aplice încastrate sau aplicate pe zid sunt o idee bună. Iar ideea este una cât se poate de versatilă și permite amplasare pe lateralele casei fără probleme.

Proiectoarele sau reflectoarele sunt și ele parte din iluminatul exterior. Acestea pot pune în lumina potrivită mai ales pomii sau alte plante decorative, au un efect plăcut și sunt poate printre cele mai practice moduri de a adăuga corpuri de iluminat în decorul exterior. Sunt ușor de montat și mutat acolo unde îți dorești, îndreptate spre unghiul dorit.

Sfaturi practice

Acum că am stabilit ce anume poate fi integrat în iluminatul exterior să vedem și câteva aspecte practice care să facă din acest task  unul mai ușor de bifat.

Combină sursele de lumină - așadar chiar dacă există iluminat funcțional, cel decorativ ar trebui să completeze spațiul. Vei crea astfel o atmosfera plăcută. Pot fi alese lumini ambientale sau cea indirectă și câteva accente, lămpi, felinare sau stâlpi decorativi alături de aplice, așa cum am detaliat.

Câtă lumină este suficientă? Raportează-te la suprafață, astfel încât fiecare metru pătrat are nevoie de cel mult 1,5 wați.

Nu în cele din urmă, poziționează lumina astfel încât să nu fie deranjantă; cea care cade de sus are efect de lună plină spre exemplu și nu va deranja vizual.

Te așteptăm în cadrul paginii noastre luxuriante.ro pentru a alege corpurile de iluminat cu care poți crea acasă acel loc minunat, ce te întâmpină încă de la exterior cu multă căldură și un vibe potrivit.

  Produsul a fost adaugat in cos