Așezarea candelabrului în funcție de cameră

Dacă atârnam un candelabru în oricare încăpere a casei, este recomandat ca distanța de la podea până la candelabru să nu fie mai mică de 2 metri. Un candelabru poate fi atârnat în orice încăpere sau colț al casei, de la un subsol amenajat până la un dressing mai mare, ținând cont de regula de mai sus. Mai jos vă prezentăm și câteva sfaturi de care ar trebui să țineți cont pentru montarea candelabrului împreună cu regula de mai sus.

Living deschis

Într-un living deschis, candelabrul ar trebui centrat deasupra măsuței de cafea, a mobilierului de living sau a insulei de bucătărie. Tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de sistemul de măsurători din articolul de aici pentru a afla diametrul potrivit al candelabrului.

Living

Într-un living clasic, candelabrul poate fi atârnat în centrul camerei sau deasupra măsuței de cafea. În living, înălțimea recomandată de 2 m trebuie respectată indiferent dacă este sau nu atârnat deasupra măsuței de cafea. Cel mai important aspect de luat în calcul este dacă aceasta va fi singura sursă de lumină în living.

Baie

Candelabrul poate fi montat deasupra căzii doar dacă înălțimea tavanului permite un gol de minim 240 cm până la candelabru. Mărimea poate fi determinată măsurând o treime din lumgimea căzii. Din motive de siguranță, recomandăm utilizarea unor candelabre sau aplice neelectrificate dacă distanța de la marginea căzii până la tavan nu permite acel spațiu gol de 240 cm. Dacă doriți să îl montați în mijlocul băii, trebuie să vă asigurați că este montat la o distanță de minim 90 cm de la cadă.

Holuri lungi

Pentru holuri recomandăm montarea candelabrului centrat în mijlocul holului. Dacă holul este foarte lung și doriți să montați mai multe candelabre, este recomandat ca distanța între ele să fie între 2.40m și 3 m. Pentru holuri cu tavane nu foarte înalte recomandăm montarea lustrelor sau a plafonierelor. Mărimea candelabrului este determinată de lățimea holului. Pentru fiecare 30 de cm în lățime adăugați aproximativ 5 cm în diametru. De exemplu, dacă holul are 150 de cm lățime, candelabrul ar trebui să aibă 25 de cm în diametru.

În foaier sau la intrare

Candelabrul ar trebui montat în mijlocul încăperii. Mărimea lui poate fi determinată de dimensiunea încăperii (detalii aici). Cel mai important aspect îl reprezintă luminozitatea încăperii, având în vedere că aici veți crea prima impresie pentru oaspeți. Puteți opta pentru o lumină difuză, dramatică sau una mai puternică, primitoare.  Vă recomandăm să folosiți și aplice din aceeași colecție pentru pereții foaierului.

Casa scării deschisă

Alegeți un candelabru pe mai multe nivele pentru a obține cel mai bun efect vizual. În ceea ce privește amplasarea, este important să știți că nu există un răspuns corect în această privință deoarece fiecare casă are un design diferit în casa scării și avem gusturi diferite ce duc la rezultate diferite.

Oricum, câteva sfaturi generale includ atârnarea candelabrului mai jos decât partea superioară a scărilor. Cu alte cuvinte, dacă suntem la etaj, partea superioară a candelabrului va fi la nivelul ochilor. Mulți arhitecți recomandă plasarea independentă a candelabrului pentru a-l transforma într-un element central sau montarea lui ținând cont și de alte aspecte arhitecturale cum ar fi ferestrele înalte sau tavane boltite pentru a evidenția spațiul în ansablu unitar.

După ce ați aflat dimensiunile potrivite folosind cele trei etape, sunteți pregătiți să achiziționați un nou corp de iluminat. Intrați în shopul nostru și alegeți dintr-o varietate de stiluri și finisaje pentru a completa decorul locuinței dumneavoastră.


Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.
  Produsul a fost adaugat in cos