Când alegi o lampă, ține cont de abajur

Când cumpărăm online veioze, suntem tentați să căutăm anumite stiluri pentru a restrânge căutările și pentru a găsi cea mai bună opțiune. Dar, noi am aflat că stilul nu este singurul aspect de luat în calcul. Alegerea unui abajur corect este esențială și poate determina dacă lampa își va atinge bine scopul.

Trebuie să ne hotărâm ce fel de lumină căutăm

Mai mult ca sigur, nu cumperi o veioză doar pentru a o folosi cu scop decorativ. O cumperi pentru că ai nevoie de lumină. Întrebarea este ce fel de lumină ai nevoie? Vrei să folosești veioza pentru citit și alte activități ce au nevoie de lumină? Sau vrei ceva ambiental ce va crea o anumită stare? Pune-ți aceste întrebări și răspunsul te va ajuta să alegi abajurul potrivit pentru nevoile tale.

Alege un abajur opac dacă îți dorești lumină ambientală

Din experiența noastră, atât grosimea abajurului cât și culoarea pot contribui la tipul de lumină pe care îl furnizează. Un abajur diafan, în culori deschise va furniza mai multă lumină și va fi ideal pentru activitățile care necesită lumina. Pe de altă parte, dacă vrei să cumperi o veioză pentru lumină ambientală, alege una cu un abajur opac și de culoare închisă.

Alege-ți stilul

Și acum partea distractivă: o dată ce ai determiant ce tip de abajur va fi potrivit nevoilor tale, poți începe să cauți veiozele după stilul ce te definește. Sunt multe stiluri pe care le poți alege după preferințele proprii dar eu te-aș sfătui să alegi un abajur neted dacă casa ta este decorată într-un stil modern sau contemporan. Abajururile cu pliuri se potrivesc bine stilului tradițional sau retro.

După parearea mea, abajurul potrivit este atât funcțional cât și stilat. Înainte să cumperi următoarea lampă, indiferent dacă este veioză sau lampadar, trebuie să te decizi ce tip de lumină cauți și ce fel de abajur te va ajuta să obții efectul dorit.

Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.

  Produsul a fost adaugat in cos