Ce corpuri de iluminat folosim în amenajarea mansardei

 

Pentru mulți dintre noi, mansarda este un refugiu, locul perfect pentru a crea o zonă de relaxare. În timp, acest tip de spațiu a devenit se pare un bun motiv de a extinde suprafața casei, în sensul în care să câștigați extra spațiu, o cameră în plus sau, de ce nu, chiar un etaj în plus.

Dacă s-a ajuns la partea de amenajare, atunci inevitabil vine și grija ce ține de iluminat. Știți cum se spune, puneți în lumina bună zonele ce merită și vă veți bucura de un spațiu plăcut, veți căpăta un mood pe măsură atunci când veți petrece timp în spațiul cu pricina.

Ce corpuri de iluminat ar fi bine de folosit în mansardă?

Mai întâi de toate, să stabilim reperele general valabile. Depinde de tipul de amenajare a acestei zone. Dacă mansarda este amenajată ca un dormitor, atunci este de dorit ca la capitolul iluminat să mizați pe spoturi, precum și pentru veioze așezate pe noptiere. Vor crea un efect plăcut, permițând folosirea luminii pe zone, după nevoie.

Astfel de corpuri de iluminat pot fi suficiente, într-o mansardă ce se bucură și de ferestre generoase ca dimensiuni.

Mansarda ca loc de joacă pentru copil

Aici discutăm despre un alt stil de amenajare. Un spațiu colorat și jucăuș, ce urmează tematica ludică, vine cu aceeași cerință și la capitolul iluminat. Iar pentru cei mici dedicăm o categorie aparte, a corpurilor de iluminat vesele, cu motive: puzzle, flori, ursuleți sau avioane sunt printre propunerile noastre.

Mansarda, un loc de relaxare și pentru primit oaspeți

Ideea de a primi pe cineva în vizită în spațiul personal sună a invadare. Există așadar nevoia de a delimita foarte bine zonele. Dacă din această rațiune veți dori să oferiți mansardei un rol practic, să fie locul preferat unde vă adunați cu gașca de prieteni, unde jucați jocuri de societate, faceți planuri, vizionați filme, iluminatul trebuie să fie unul potrivit și adaptat.

Sunt recomandate plafonierele. Mansardele sunt de regulă un spațiu optimizat, nu au tavane înalte, motiv pentru care nu sunt recomandate candelabrele spre exemplu. Este important să nu aglomerați spațiul. Iluminatul potrivit poate fi oricând despre spoturi așezate strategic, poate chiar în tavanul fals sau benzile led, pentru că sunt și cu rol decorativ și pot crea o atmosferă aparte.

De asemenea, notabil este că mansardele sunt structuri din lemn. Acestea au un farmec aparte și implicit prin construcția în sine aduc un vibe special. Gândind la cum veți recrea aici un loc perfect pentru familie, un loc cozy pentru cei dragi, iluminatul trebuie să fie în concordanță.

Lustrele rămân desigur una din opțiunile versatile, oricând recomandate. Dintre acestea pentru o mansardă recomandăm pe cele a căror poziție poate fi ajustată.

Poate fi mansarda și o bucătărie open space?

Ideile sunt nelimitate. În funcție de structura casei, de amenajare per total, nu este exclus ca în mansardă să existe și o a doua bucătărie sau un bar. O idee fantastică ce se completează cu iluminat pe măsură. De data aceasta nu ar strica un pendul deasupra blatului, exact unde este zona de lucru și, din nou, spoturi în completare.

Un corp suspendat în această zonă, eventual unul în zona de dining vor fi binevenite. Atenție la dimensiuni, la nevoia de a lumina, fără însă de a vă încurca prea mult, în sensul în care pendulul să nu fie amplasat prea jos.

Oricând la luxuriante.ro veți găsi inspirație suficientă pentru a vă lumina corect orice zonă a casei sau iată, o așa zisă extensie a casei.

  Produsul a fost adaugat in cos