Ce este designul interior modern

Conceptul "design modern"

Designul modern a fost conceput drept o antiteză pentru stilurile de design anterioare care utilizau texturi grele, sculpturi și tonuri de lemn în întreaga locuință. Prin urmare, majoritatea elementelor de design modern, de la mobilier până la forma camerelor sau corpuri de iluminat, includ linii curate și drepte, fără detalii suplimentare. Acest lucru diferă ușor de designul contemporan, care utilizează curbe și linii șterse; liniile designului modern sunt mai clare, ascuțite și libere.

Acestea fiind spuse, putem identifica mai multe tipuri de design care se încadrează în această categorie, în special la mobilier:

  • Stilul Mission
  • Stilul Art Deco
  • Stilul Shaker

Originile designului modern

Primele decenii ale secolului XX au fost caracterizate de schimbări sociale și politice enorme și de un stil de viață în continuă schimbare, conduse în principal de progresele în tehnologie, inginerie, artă și științe. Călătoriile, comunicațiile, transportul, ingineria structurală, oțelul și betonul armat s-au numărat printre evoluțiile care au creat un nou mod radical de a trăi. Producția în masă era acum standardul, se producea tot mai puțin manual, prin metode tradiționale. Acesta a fost momentul îngrijorător pentru oamenii care se luptau să-și găsească identitatea, valoarea și utilitatea într-un secol dominat de mașinării.

Protagoniștii mișcării moderne au îmbrățișat noile tehnologii, recunoscând avantajele lor imense dar au încercat să orienteze aceste tehnologii spre beneficiul final al societaii și al omenirii.

De asemenea, mișcarea modernistă a fost o reacție la popularitatea stilurilor Victorian și a excesului stilistic din Art Nouveau. Elaborarea sofisticată a ornamentalismului din secolul XIX-lea și tradiția stilului eclectic victorian a devenit curând ținta atacurilor determinând un răspuns revoluționar din partea promotorilor modernismului.

Trăsăturile comune ale stilului modern includ: forme simplificate, excludearea decorațiunilor excesive și utilizarea excesivă de materiale ca sticlă, oțel și beton.

Elemente de design

Oricare din stilurile de design enumerate mai sus sau alte stiluri care includ mobilier aerisit și curat fac parte din designul modern. Pe lângă mobilier, designul modern include și elemente ca:

  • Plăci de gresie de dimensiuni mari, cu muchii finisate
  • Podele din lemn șlefuit, cu finisaj fin
  • Biblioteci și rafturi integrate în pereți
  • Incaperi deschise, cu pereți puțini
  • Ferestre aerisite, fără elemente desparțitoare.
Utilizarea metalului
Cromul și oțelul inoxidabil reprezintă parte integrantă a designului modern. Excluderea elementelor metalice tradiționale-cum ar fi fierul forjat, a făcut loc metalelor tratate și finisate lucios.

Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.

 

  Produsul a fost adaugat in cos