Categorii
Cinci sfaturi Feng Shui pentru energii pozitive în casă
- 30.10.2016
- Sfaturi utile
Feng Shui este o practică veche chinezească ce și-a creat un loc în designul interior european. Când folosim tehnicile Feng Shui, scopul este să creăm un desing interior care se aliniază cu cine suntem ca persoană. Reprezintă, de asemenea, o modalitate de a ne asigura că spațiul interior permite ca energia (sau "chi-ul") să rămână pozitivă și constantă. Și cine nu vrea așa ceva?
Nu trebuie să fim experți în Feng Shui pentru a aplica câteva din principiile sale în locuință. Am selectat cinci sfaturi simple pe care chiar și începătorii le pot aplica.
1. Scapă de dezordine
Cu toții facem dezordine când și când; recunosc că și eu mai fac. Dacă locuim într-o casă dezordonată ne vom simți stresați și copleșiți. O metodă ușoară pentru a nu lăsa dezordinea să ne copleșească este să aranjăm totul măcar o data pe săptămâna.
2. Asigură un iluminat de calitate
Lumina difuză ne va seca de energie, așa că trebuie să ne asigurăm că fiecare cameră are cantitatea potrivită de lumină. Pentru mine, cea mai bună sursă de lumină este lumina naturală. Bineînțeles că este necasar să instalăm și corpuri de iluminat pentru a avea lumină seara și în camerele în care nu avem ferestre mari.
3.Scoate electronicele din dormitor
Acest lucru este greu, știu, dar un somn de calitate și relaxant este esențial pentru a crea energie pozitivă. Pe lângă faptul că un televizor sau computer în dormitor te va face să stai treaz mai mult decât plănuiai, electronicele pot diminua calitatea somnului.
4. Lasă natura înăuntru
Natura este liniștitoare și cele cinci elemente de Feng Shui (lemn, pământ, foc, apă și metal) sunt specifice exteriorului. Elemente de mobilier din lemn, plantele și chiar o fântână arteziană de interior sunt modalități perfecte pentru a aduce natura în casa ta.
5. Alege culorile cu grijă
În Feng Shui, culorile sunt importante. Folosirea în locuință a unor culori în funcție de modul în care răspundem la energia lor este un element crucial în acest proces. De exemplu, dacă avem un living plin de culori calde, de foc, care uneori te fac să te simți extenuat, scade "temperatura" folosind accesorii simple cum ar fi perne decorative albastre, accesorii din sticlă maronie sau lumânări portocalii. Uneori o cameră are nevoie doar de o oarecare ușurare din energia asociată cu culorile sale predominante.
Acestea fiind spuse, în timp ce o cameră cu prea multe culori de foc poate fi frenetică și deloc relaxantă, o cameră cu prea mult albastru ar putea fi prea rece și neprimitoare. Pentru a vă ajuta să vă faceți o idee, iată un abecedar al celor cinci elemente de Feng Shui și culorile asociate care produc energii specifice în casă:
Albastru și negru. Sunt asociate cu energia apei, susțin munca interioară, ne ajută să ne concentrăm, să contemplăm, medităm și să stăpânim eforturile creative. Albastru poate reduce tensiunea, ritmul respirator și ritmul cardiac. Poate fi utilizat pentru a ridica calmul și pentru a crea intimitate.
Verde. Este asociat cu energia lemnului, energia de creștere, hotărâre și acțiune. Această culoare poate motiva schimbarea internă.
Roșu. Este asociat cu energia focului, care susține viața. Fiind culoarea sângelui, poate crește tensiunea, ritmul respirator și ritmul cardiac. De asemenea susține activitatea și atenuează depresia. Este în mod clar culoarea pasiunii și a iubirii.
Galben. Este asociat cu energia pământului și reprezintă Mama Natură. Poate ridica moralul, insufla speranța. Clarifică și stimulează activitatea mentală. De asemenea, crează un sentimen de stabilitate. Galbenul este adesea folosit pentru a ajuta copii cu dislexie să-și îmbunătățească puterea de concentrare.
Alb. Este asociat cu cu energia metalului. Poate încuraja chibzuința și concentrarea cât și puritatea.
În ceea ce priveste mixatul culorilor, ele vor mixa și energiile Feng Shui asociate lor. Iată câteva sfaturi de urmat când vreți să combinați culorile:
Somon, o combinație de galben/portocaliu și roșu/portocaliu, reprezintă un echilibru unic între elementele de foc și pământ care este destul de armonios. Folosiți culoarea somonului pentru a atrage atenția către inima spațiului, pentru a crea senzația de abundență și a încuraja conversațiile.
Turquoise, o combinație de albastru-verde, evocă calitățile lemnului și ale apei. Are atât calitățile contemplative ale albastrului cât și viața verdelui, transformându-l în alegerea potrivită pentru spații ce permit mișcarea și dezvoltarea.
Lavanda, un mix de albastru și violet, poate evoca un semntiment de calm, spiritualitate, contemplare și liniște. Folosiți culoarea lavandei pentru a evita situațiile stresante și pentru a crea spații spirituale deosebite.
După ce veți aplică câteva dintre principiile de bază în Feng Shui, s-ar putea să observați o schimbare în starea de spirit de acasă. Feng Shui ne poate ajuta să ne simțim mai fericiți, relaxați și mai plini de energie.
Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.