Corpuri de iluminat vintage pentru livingul tău - mixuri retro mereu la modă!

Știai că vintage provine din termenul francez „vendage” care înseamnă recoltă de vin? Cu mult în trecut, vintage avea cu totul și cu totul un alt înțeles, era folosit în contextele în care se vorbea despre anul în care un anumit vin sau un ulei era îmbuteliat.

Mulți ani vintage a fost folosit pentru a caracteriza mașini vechi, mașini ce aveau pe puțin 50 de ani. Chiar și pentru haine se folosește termenul vintage, în special pentru cele ce au depășit 30 de ani. Totuși, mereu în trend este termenul de vintage folosit pentru a descrie un anumit tipar de mobilier.

Caracteristicile stilului vintage

Când vine vorba de vintage, vorbim în primul rând de culori calme, neutre precum gri, nisipiu și bej. Bineînțeles, occindentul a introdus de curând, pentru ca vintage-ul să nu își piardă din autoritate pe piață, și nuanțe pastel precum bleu, lila și chiar roz pal.

Materialele naturale, în special piatra, fierul forjat și lemnul, alături de fibrele naturale, sunt specifice acestui stil de design interior.

Tapițeriile, canapelele cu picioare arcuite și modele realizate manual definesc din nou un decor vintage.

Candelabrele imense, pendulele impunătoare, la fel și aplicele cu detalii din sticlă, precum cele pe care le regăseșți aici te vor ajuta să realizezi un decor vintage.

În lista de caracteristici mai putem aminti și de:

-          Macrameuri croșetate;

-          Biblioteca cu vitrină din sticlă;

-          Motivele florare și tapetul;

-          Decorațiuni ale mobilierului realizate manual, în special sculptate;

-          Parchetul din lemn sau mocheta în nuanțe închise.

Echilibrează cu grijă caracteristicile - iată recomandările noastre

Dorim să vorbim aici mai mult despre corpurile de iluminat. În cele mai vechi timpuri, atunci când stilul vintage era ceva obișnuit, cei mai bogați ai societății investeau extrem de mult în corpurile de iluminat. Cu cât candelabrul era mai mare, cu atât mai bogată era familia în cauză.

Stilul vintage era venerat în primul rând în living. Pe atunci erau și camerele extrem de înalte, deci candelabrele defineau aspectul tavanului.

Dacă îți dorești un living în stil vintage, atunci începe cu candelabrul. Bineînțeles, alege candelabrul în cazul în care dispui de un living exploatibil pe înălțime. În caz contrar, să știi că se potrivesc de minune și plafonierele pe care noi ți le propunem aici.

Pentru a echilibra texturile, dar și pentru a anima fiecare perete al living-ului, nu uita de aplicile în stil vintage. Noi îți propunem variante pe auriu prăfuit cu alb mat ca protecție pentru bec.

Armonizează întreg living-ul cu un mobiler ce respectă paleta culorilor menționată. Nuanțele calme sunt mult mai ușor de asortat cu lustrele, candelabrele, plafonierele și veiozele pe care noi ți le propunem. Nu uita că un living vintage trebuie să aibă neapărat o bibliotecă, oricât de mică ar fi ea, de preferat din lemn - este o emblemă a acestui stil, iar filmele vechi sau cataloagele de design interior sunt o dovadă în acest sens.

Monaco este un reper la capitolul vintage. Te poți inspira din design-ul interior al așezărilor de acolo pentru a-ți crea propriul tărâm vintage aici, în România. Nu uita că vintage este atât un stil, cât și o circulație stilistică caracterizată de nostalgie, de liniște și împlinire.

Mai pe scurt, un living în stil vintage, acolo unde plutesc mixurile retro, te va îndemna la relaxare, la contemplare cu referire la vremurile de mult apuse, la descoperirea liniștii interioare cu minim de efort, totul prin intermediul decorului tainic ce te înconjoară.

Se poate spune despre vintage că este un stil pliabil pe atitudinea romanticilor, pe ceea ce ei trăiesc și exprimă.

Delectează-te cu gama noastră de corpuri de iluminat în stil vintage. Alege modelele perfecte pentru spațiul de care dispui și bucură-te de un decor desprins din anii pe care toată lumea îi consideră cu mult mai buni! Te așteptăm în cadrul paginii noastre -> https://www.luxuriante.ro/.

  Produsul a fost adaugat in cos