Cum alegeți corpurile de iluminat perfecte pentru bucătărie?

Bucătăria este una din camerele în care petreceți o mare parte a timpului. Fie că vă place să gățiți, fie că trebuie să gățiți pentru diverse evenimente sau petreceți timp aici doar pentru a lua masa, în bucătărie, ca și în celelalte camere ale casei, este foarte important să acordați o atenție deosebită amenajării.

De multe ori nu se pune foarte mult accent pe iluminat, dar pentru a obține un decor practic și confortabil, nu trebuie să treceți cu vederea acest aspect, realizând o armonie perfectă între lumina de tavan și cea din mobilier.

Atunci când alegeți corpurile de iluminat pentru bucătărie, ar trebui să țineți cont de câteva elemente, cum ar fi: culorile pe care le aveți pe pereți și pe corpurile de mobilier și lumina care pătrunde în camera. În funcție de aceșți factori, alegeți cât de intensă va fi lumina pentru corpurile cu care alegeți să iluminați bucătăria. De exemplu, dacă ați ales culori mai închise pentru pereții și mobilierul camerei, ar trebui să optați pentru corpuri ce dau o lumina mai puternică. Puteți alege o lumin mai slabă atunci când folosiți culori deschise și când lumina naturală pătrunde mai mult în încăpere. De asemenea, în cazul în care aveți un tavan înalt și o bucătărie mare ca și dimensiune, alegeți cu siguranță lumini mai puternice. Pentru un spațiu mai mic, optați întotdeauna pentru lumini calde, ambientale și evitați becurile colorate (pe acestea le folosim doar pentru decor, nu ca și iluminatoare principale).

Pentru că bucătăria este un spațiu împărțit pe mai multe zone, trebuie să fiți atenți ca fiecare zona să fie iluminată corespunzător, în funcție de destinație. Cel mai probabil veți opta să puneți accent pe unele zone, alegând corpuri de iluminat mai puternice, pe când în altele veți putea folosi o lumina mai opacă.

Lumina de ambient este cea dată de corpurile de iluminat din tavan și este foarte important că aici să alegeți o lumina caldă, nu rece și să poziționați corpurile de iluminat desupra mesei, locul unde trebuie să aveți cât mai multă lumină.

Stiluri de amenajare a bucătăriei

În cazul în care optați pentru un stil modern, puteți da o notă de eleganță și de personalitate bucătăriei, optând pentru un candelabru clasic. Ideea e să îl asortați la un mobilier la fel de contemporan, altfel veți avea o discontinuitate a stilului și armonia va lipsi cu desăvârșire. Aici puteți opta pentru lustre de tip glob care vor arată bine indiferent de celelalte piese de decor folosite. Vă ieșim în întâmpinare cu diverse modele în acest sens: lustra Nowodvorski Globe Copper III, pendul Searchlight Indiana Globe Clear, pendul Nowodvorski Globe M și altele.

Tot mai mulți aleg să amenajeze bucătăria într-un stil rustic. De ce? Este mult mai intim și îi da un farmec aparte. O variantă ar fi să optați pentru un abajur cu formă simplă în culori închise sau viu colorat și astfel veți accentua ideea de intimitate. Ca și variante oferite de magazinul nostru - Luxuriante, menționăm: pendul Emibig Shades Lime, lustră Emibig Bariston II, etc.

Indiferent de stilul de amanajare ales, corpurile de iluminat potrivite vor face întotdeauna diferența!

  Produsul a fost adaugat in cos