Cum determinăm dimensiunile unui candelabru deasupra mesei în trei pași simpli

Un candelabru adaugă ambianță, stil și bineînțeles, iluminat general încăperii. Cu toate acestea alegerea unui candelabru potrivit poate fi dificilă. Un candelabru prea mic se poate "pierde" cu ușurință într-un spațiu mare și nu va fi un element de design suficient de expresiv, în timp ce un candelabru prea mare, va copleși încăperea. Un candelabru potrivit este proporțional cu inlatimea și lățimea camerei. Este important de știut că și alte considerente, cum ar fi preferințele personale sau alte surse de lumină, vor juca un rol important în alegerea candelabrului potrivit.

Ghidul nostru pas cu pas vă va ajuta să determinați dimensiunile generale și așezarea potrivită a candelabrului în bucătărie, living sau locul de luat masa în funcție de dimensiunile încăperii sau ale mobilierului.Iată cei trei păși pentru a dimensiona candelabrul din locul de luat masa.

1. Cum determinăm lățimea unui candelabru

-Măsurați lungimea și lățimea camerei în centimetri

-Adunați cele două măsurători

-Împărțiți cu 10

Rezultatul obținut reprezintă diametrul (sau lungimea) candelabrului. De expemplu, dacă livingul dumeavoastra este de 500 cm x 300 cm, suma dimensiunilor este 800 cm deci candelabrul ar trebui să aibă în jur de 80 cm în diametru. Această regulă se poate aplica indiferent de forma abajurului. Oricum, pentru candelabrele rotunde sau dreptunghiulare, lungimea candelabrului ar trebui să fie cel puțin jumătate dar nu mai mult de trei sferturi din lungimea mesei deaspura căreia stă atârnat.

Dimensionarea după mărimea mesei

Pentru a determina dimensiunile candelabrului în funcție de dimensiunile mesei, presupunând că aveți un spațiu deschis sau doar vreți ca piesa principală a încăperii să fie candelabrul, vă recomandăm ca dimensiunile mesei să fie cu minim 30 cm mai mare decât diametrul candelabrului pentru a asigura un gol de minim 15 centimetri de fiecare parte a mesei.

Cum atârnam două candelabre

Pentru a atârna mai multe candelabre (sau pendule) deasupra unei mese, trebuie să împărțiți lățimea mesei la numărul de candelabre plus 1 și rezultatul vă indică diametrul fiecărui candelabru. Distanța dintre candelabre (sau pendule) trebuie să fie aceeași cu diametrul lor. De exemplu, dacă doriți să atârnați două candelabre deasupra unei mese care are lățimea de 100 cm (100 /(2+1)=33.33), diametrul fiecărui candelabru ar trebui să fie de 33 de cm și să fie montat la câte 33 de cm de la fiecare capăt al mesei.

2. Cum determinăm înălțimea candelabrului

-  Măsurați înălțimea tavanului în locul în care doriți să montați candelabrul. Asigurați-vă că locul în care va fi instalat este la cel puțin 120 cm de la perete

-  Pentru fiecare 30 de cm de înălțime, estimați 8 cm de înălțime a corpului de iluminat

-  Împărțiți înălțimea camerei în cm la 30 și înmulțiți cu 8

-  Rezultatul vă va da înălțimea potrivită a candelabrului.

De exemplu: dacă camera în care vreți să montați un candelabru are 240 cm înălțime veți avea nevoie de un candelabru de maxim 64 de cm înălțime.

IMPORTANT:-Măsuratorile de mai sus presupun că aveți un tavan cu o înălțime proporțională cu dimensiunile camerei. Așadar, dacă aveți o cameră mare cu tavan jos sau o cameră mică cu tavanul foarte înalt, această regulă nu se aplică.

Un alt sfat important, dacă un candelabru nu este atârnat deasupra unui mese, acesta trebuie să atârne cu minim 15 cm mai sus decât cel mai înalt ocupant al locuinței.

3. Cum determinăm lungimea lanțului

Dacă tavanul are o înălțime mai mică de 240 de cm, candelabrul ar trebui să atârne la 70-80 de cm deasupra mesei și să fie așezat la mijlocul mesei. Dacă tavanul este mai înalt de 240 cm distanța recomandată este de 90-100 de cm.

-  Măsurați înălțimea de la masă până la tavan în centimetri

-  Din rezultat scădeți înălțimea recomandată de montaj = 75 cm (la tavane de maxim 240 cm) sau 95 cm (la tavane mai înalte de 240 cm)

- Și în funcție de înalțimea corpului candelabrului ați obținut înălțimea lanțului

Aici puteți citi câteva sfaturi pentru montarea unui candelabru și în alte încăperi ale locuinței

Dacă aveți nevoie de sfaturi, ne puteți scrie pe email la contact@luxuriante.ro sau folosind formularul de contact și experți noștri vor fi bucuroși să vă ajute.

Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.

 

  Produsul a fost adaugat in cos