Cum iluminăm corect un dormitor

La o primă vedere, dormitorul pare a fi camera în care contează cel mai puțin iluminatul. La urma urmei, nu lucrăm în dormitor iar scopul principal al acestei încăperi este de a ne oferi odihna necesară prin somn - ceea ce implică lipsa luminii. Dar dacă ne gândim puțin, realizăm că necesarul de lumină al unui dormitor - de la iluminatul general, când punem rufele în dulap, până la iluminatul pentru makeup sau de relaxare seara - este foarte complex. Schema de iluminat pentru un dormitor ar trebui să fie la fel de importantă ca pentru orice altă încăpere așa că mai jos vă oferim câteva sfaturi utile în ceea ce privește iluminatul dormitorului.

Iluminatul general

Un iluminat bun, uniform, indiferent că vine dintr-un candelabru sau prin ferestre, de afară, (lumina naturală ce pătrunde prin ferestre este considerată lumină generală) este important în fiecare cameră. Chiar dacă nu facem multe alte activitați în dormitor, tot avem nevoie de iluminat general pentru a ne îmbrăca, pentru a face curat și pentru a vedea în momentul în care lumină naturală este slabă. Oricum, nu vei vrea o lumină foarte puternică în dormitor așa că ia în calcul becuri cu o putere mică și întrerupător dimmabil.

Iluminatul pentru activitați

Dacă nu folosiți dormitorul ca birou, tot timpul va exista o limită în ceea ce privește activitățile pe care le facem aici. Dar pentru aceia dintre noi care citim în pat, o veioză este necesară. Nu vă limitați la veiozele simple, ce se așează pe noptieră; un pendul ce atârnă din tavan, ca cel din poza de mai sus, va fi la fel de util. Gândiți-vă ce alte activități aveți zilnic în dormitor-vă machiați sau călcați cămășile în dormitor? Ambele activități au nevoie de lumină specifică așa că aplicele, lampadarele sau spoturile direcționale vă vor fi de mare ajutor.

Iluminatul ambiental

În dormitor, iluminatul ambiental ajută starea de spirit. Indiferent dacă îl utilizați pentru a crea o atmosferă romantică sau doar pentru a te relaxa seara, o atmosferă plăcută în dormitor nu dăunează niciodată. Iluminatul ambiental poate fi obținut folosind întrerupătoare dimmabile la corpurile de iluminat despre care am discutat deja, sau adăugând lumini ambientale cum ar fi șiruri de beculețe, lumini pentru colțul încăperii sau lumânări.

 

Voi cum ați ales să vă iluminați dormitorul?

  Produsul a fost adaugat in cos