Cum recunoaștem designul industrial

Pentru mulți dintre noi, conceptul de design interior industrial nu sună familiar sau nu arată deloc atrăgător. Unii îl consideră neobișnuit, grosolan poate chiar ciudat.

Oricum, interioarele în stil industrial se regăsesc tot mai des în designul contemporan și sunt destul de atractive pentru oamenii tineri și creativi. Acest stil este întâlnit cel mai des în apratamentele de mansardă, cu spații deschise și ofertă soluții de design unicat.

Designul industrial în locuințele contemporane

În continuare vom trece în revistă elementele și caracteristicile de bază ale decorului industrial, deoarece acestea sunt utilizate pe scară largă în designul modern. Stilul industrial este descris, de cele mai multe ori, ca "neterminat" deoarece utilizează materii prime și suprafețe neprelucrate, ideale pentru dormitoare bărbătești. Acesta include elemente ce țin de industrie și producție și aduce aminte de depozite sau fabrici vechi. Materialele preferate sunt oțelul, betonul, lemnul sau metalul. Una dintre cele mai importante caracteristici ale stilului industrial este expunerea materialelor. De exemplu, dacă aveți un perete din cărămidă, îl puteți scoate în evidență pictând cărămizile într-o culoare neutră. Un singur perete în stil industrial va face decorul camerei mai natural, fără a pierde sentimentul de confort.

Elemente de bază ale designului industrial în decorul interior

Cel mai important lucrul în stilul industrial este să înțelegem că nu trebuie să facem foarte multe pentru a-l obține. Adăugând câteva detalii, veți obține aspectul de decor industrial. De exemplu, înlocuind ramele ferestrelor cu unele metalice, încăperea va căpăta un efect industrial. Betonul reprezintă o alegere populară pentru interioarele industriale. Deși pare rece, acesta poate deveni foarte atractiv dacă îl combinăm cu textile sau perne colorate. Corpuri de iluminat cu abajururi de culoare închisă sau elementele de mobilier de culoare închisă pot crea impresia de decor în stil industrial. Lemnul nefinisat, pielea, dulapurile pe roți, decorațiunile din piese de mașini, felinarele vechi - toate acestea sunt materiale, piese de mobilier și decorațiuni potrivite stilului industrial.

Stilul industrial este considerat cel mai onest, deschis și direct stil de design. Nu ascunde nimic dar dezvăluie tot ce este ascuns-cabluri, țevi, fitinguri și grinzi. Să facem un mic rezumat al elementelor de design industrial:

- betonul în toate formele-pereți, podele, tavane

- mobilier și construcții metalice: grinzi, coloane, balustrade și accesorii

- cărămizi la vedere

- lemn nefinisat

- spații deschise

- corpuri de iluminat simple, spoturi, pendule

Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.

  Produsul a fost adaugat in cos