Cum să alegem un tablou

Indiferent de stilul în care ați decorat camera de zi - formal, informal sau semiformal, destinația acestei încăperi este de socializare și interacțiune, deci este încăperea din locuință ce merită cea mai mare atenție pentru artă.

Iată 5 motive pentru care arta este un "must have" în camera de zi:

1. Este un subiect bun pentru a începe o conversație: Arta poate fi interpretată și percepută în diverse feluri care vă pot ajuta să spargeți gheața într-o conversație. De fapt, o conversație despre artă, ne va ajuta să înțelegem compatibilitatea persoanelor în ceea ce privește ideologiile în viață.

2. Adaugă caracter încăperii: Culorile vibrante sau lipsa lor, textura sau mesajul tabloului vor adăuga o notă personală camerei de zi și o vor transforma într-un tot unitar. În funcție de tipul de artă pe care îl alegi, poți impune un stil clasic, contemporan sau fusion în încăpere.

3. E o fereastră deschisă spre personalitatea gazdei: Indiferent dacă iubești animalele sau natura, dacă îți place să te distrezi sau ești solitar, alegerile tale în materie de artă îți vor defini personalitatea. Așa că alege înțelept!

4. Ajută la completarea spațiului: Poți alege un tablou care să completeze nu doar pereții încăperii ci și mobilierul. Un covor în nunate de gri merge foarte bine cu un tablou ce înfățișează o zi ploioasă. Sau o pernă decorativă viu colorată se potrivește cu un peisaj de țară sau cu o pictură abstractă în alb-negru. Arta vă va oferi multiple posibilități de combinații și reprezintă o modalitatea excelentă de a completa povestea decorului.

5. Permite experimentarea: Pictura este cel mai versatil mediu de exprimare și chiar în aceeași încăpere se pot experimenta mai multe tehnici - picturi în ulei, pe bază de apă sau canvasuri, toate se vor încadra perfect în camera de zi.  Fiind cea mai mare cameră a locuinței, se pot experimenta diverse combinații de mărimi și panouri pentru a crea povești din artă.

După ce v-ați decis să investiți timp, energie și bani în artă (o decizie bună!) și știți cât de impresionant poate fi să adăugați acel caracter unic în sufragerie, este important să alegeți lucrarea potrivită.

Iată câteva sfaturi valoroase pentru alegerea unei lucrări potrivite în camera de zi:

1. Identificați locul potrivit: Poziția potrivită a unei lucrări de artă este locul în care aceasta va adăuga valoare camerei deci nu trebuie să fie ascunsă într-un colț. Tabloul trebuie agățat într-un loc ușor vizibil și să aibă parte de suficientă lumină. De asemenea, trebuie să identificați orientarea potrivită în funcție de peretele pe care doriți să îl atârnați.

2. Decide dacă vrei contrast sau complement: O lucrare de artă trebuie să completeze decorul și să se potrivească cu schema de culori sau să contrasteze complet pentru a ieși în evidență. De exemplu, într-o cameră dominată de alb putem opta fie pentru o pictură alb-negru fie o pictură în nuanțe de roșu și portocaliu. Dar într-o cameră dominată de roz s-ar putea să nu se potrivească o pictură în aceleași nunante.

3. Alegeți mărimea potrivită: La fel ca o ținută prea largă sau prea strâmtă care te face să nu arăți prea bine, o lucrare de artă care nu are mărimea potrivită s-ar putea să reducă din frumusețea încăperii sau a picturii în sine. O idee bună este să notați dimensiunile peretelui înainte de a căuta un tablou care să se potrivească. De asemenea, este important să știți dimensiunile mobilierului ce va fi amplasat în jurul picturii (canapea, consolă, etc.) și să vă asigurați că dimensiunile tabloului nu vor depăși 2/3 din dimensiunile mobilierului.

4. Alege un tablou care să vă reprezinte personalitatea: După cum spuneam la început, personalitatea se reflectă și prin arta și decorațiunile pe care le utilizăm în casă deci este mai bine să alegeți un tablou care reflectă personalitatea și modul în care vedeți lumea. Ar putea fi ferestrea spre dorințele voastre, motivările interioare sau pur și simplu ceva în ce credeți cu tărie.

Orice se poate transforma într-o operă de artă, în funcție de modul în care o prezentăm. Veți descoperi că mediile artistice sunt nesfârșite. Nu este ieșit din comun să vedeți o broderie tradițională înrămată; frunze uscate sau chiar hainele de bebeluș ale copilului își pot găsi loc pe pereți. Cu toate acestea, pentru living recomandăm tablourile canvas sau pictate.

În general, tablourile pe pânză se împart în una din următoarele trei categorii:

Artă reprezentativă: acest tip de artă este de obicei realist și reprezintă subiecte din realitate. Este cea mai veche formă de artă și este, de obicei, subclasificata în Realism, Impresionism, Idealism și Stilistic. În realism, se crează o imagine sinceră și realistă a subiectului în timp ce impresionismul reprezintă impresia artisitilor asupra obiectelor pictate în linii mici, subțiri dar vizibile. Idealismul este reproducerea unei imagini idealistice sau înfrumusețată a subiectului în timp ce stilisticul este versiunea stilizată a unui obiect real.

Artă abstractă: Acest tip de artă ia subiecte din realitate dar le prezintă în mod diferit de modul în care le vedem în realitate.  Aici artiști folosesc linii, forme și culori pentru a transforma subiectul. Partea distractivă despre arta abstractă este că lasă mult loc de interpretare și permite privitorului să își creeze propria versiune a operei de artă sau pur și simplu lansează doar o idee despre ce are în vedere artistul referitor la subiect. Arta abstractă include subcategoriile minimalism și cubism. În minimalism, elementele inutile ale unui subiect sunt eliminate pentru a crea forme minimaliste în timp ce cubismul este unul dintre primele stiluri abstracte ale artei moderne unde formele naturale ale subiectului sunt reduse la echivalențele lor geometrice.

Artă non-obiectivă: Acest tip de artă este de obicei confundat cu arta abstractă, deși este complet diferit de ea. Arta non-obiectivă nu ia nimic din realitate. Singurul sau scop este cel estetic.

Odată ce ați ales opera de artă, este timpul să o evidențiați în mod corect pentru a o face să iasă în evidență. Mai jos vă prezentăm cinci sfaturi ce vă vor ajuta să evidențiați lucrările de artă din camera de zi.

1. Iluminatul: Este recomandat să utilizați plafoniere, track lights, aplicele de perete sau aplice speciale pentru tablouri pentru a evidenția o pictură de calitate. Experții sugerează ca luminile montate pe plafon să fie așezate în așa fel încât fasciculul de lumină să iluminze centrul lucrării atunci când dispozitivul este reglat la un unghi de 30 de grade. Track lights sunt potrivite pentru lucrările de artă dar în expoziții și nu în locuințe atâta timp cât vrem să evidențiem doar un singur tablou. Aplicele de perete sunt mai ușor de utilizat pentru a ilumina un tablou dar sunt potrivite când avem mai multe piese de artă pe același perete. În mod tradițional și cel mai potrivite pentru tablouri sunt aplicele speciale pentru picturi.

2. Rama: Cele mai obișnuite tipuri de ramă sunt cadrele ornamentale aurii, ramele din lemn, ramele metalice și ramele minimaliste. Cadrele ornamentale pot fi utilizate pentru a evidenția elegant o piesă de artă simplă, în timp ce ramele din lemn vor completa foarte bine un mobilier din lemn sau piele. Ramele metalice permit să alegem o culoare din pictură și să o evidențiem în cadru în timp ce o rama minimalista permite operei să fie în centrul atenției și oferă doar susținere.

3. Poziționarea: Cea mai sigură și comună modalitatea de a așeza un tablou este în centrul peretelui. Cu toate acestea, dacă aveți chef să experimentați, depărtați-vă de centru dar asigurați-vă că aveți o altă decorațiune sau o piesă de mobilier să echilibreze cealaltă parte a peretelui. Dacă dotiti să atârnați un tablou multiplu, alegeți un număr impar și începeți să le așezați din centru.

4. Complementarea: Un tablou sau operă de artă trebuie să completeze decorul din toate privințele. Dacă avem culori care se regăsesc atât în tablou cât și în decorațiuni, va crește impactul vizual în cameră. Pentru a obține un astfel de efect, puteți utiliza chiar flori sau piese de mobilier colorat.

5. Informarea: Este important să fiți informat referitor la artistul, stilul sau pictura pe care o expuneți. La urma urmei, veți avea multe discuții ce vor începe de la acest subiect în curând.

  Produsul a fost adaugat in cos