Cum să alegi lenjeria de pat perfectă

Știați că ne petrecem aproximativ 25 de ani din viață dormind? Dacă tot petrecem atât de mult timp din viață în pat, nu ar trebui ca patul nostru să fie ultimul sanctuar? Nu merităm un pat care să aibe cele mai bune așternuturi și perne - unele care sunt la fel de moi ca puful și mai pufoase decât norii?

Noi, cei de la Luxuriante.ro, spunem un DA răspicat. Păturile noastre, și dormitoarele noastre în același timp, ar trebui să fie încăperi generoase și de un confort somptuos - ar trebui să fie locul unde putem scăpa de stresul zilelor agitate. Deci cum alegem cele mai bune așternuturi posibile?

În acest articol vă vom explica tot ce trebuie să știți despre achiziționarea celor mai bune așternuturi pe care banii le pot cumpăra. Vom vorbi despre densitatea materialului, perne, pilote și desigur, vă vom oferi câteva idei deosebite de desing pentru dormitor.

Iată cum alegem cele mai bune așternuturi:

 

Contează densitatea materialului?

Probabil că ați auzit deja că pentru a avea un pat confortabil cheia supremă o reprezintă un așternut cu o țesătură deasă. Dacă vreodată ați avut plăcerea de a vă așeza capul pe o pernă cu o densitate de 1000 (fibre/cm2 de material), sigur știți despre ce vorbește toată lumea.

Cu toate aceste studiile au arătat că densitatea materialului nu înseamnă neapărat un material mai fin. De fapt, textura de material fin din magazine poate fi alterată de balsamul cu silicon cu care a fost tratată lenjeria și care va dispărea la prima spălare. Deci nu vă lăsați păcăliți de densitatea materialului. Majoritatea oamenilor aleg materiale cu densitate 400 în defavoarea celor cu densitatea 1000.

Dacă vă doriți așternuturi moi și confortabile, care să garanteze un somn liniștit, vă recomandăm cele din bumbac 100%. Puteți alege între bumbac Egiptean (despre care se spune că ar fi bumbacul de cea mai bună calitate), bumbac Pima sau mix de bumbac. Cu toate acestea, dacă vreți o lenerie la un preț acceptabil vă recomandăm o combinație între poliester și percale. Sau dacă vreți ceva deluxe, puteți opta pentru așternuturi din saten dar țineți minte că acestea au tendința de a capta căldura făcând somnul mai puțin confortabil.

Coordonarea este esențială

După ce am ales așternuturile potrivite, suntem gata să asortăm și restul încăperii. Trebuie să stabilim care este stilul nostru, ce culori avem în dormitor? Acesta este punctul de pornire pentru a alege pilota și pernele decorative.

Dormitorul din imaginea de mai jos, este foarte bine coordonat. Liniile albastre ale căpătâiului sunt asortate cu veiozele albastre, pernele decorative cu flori albastre și cu pătura albastră așezată peste așternuturi. Probabil nu veți dori o cameră atât de perfect asortată dar vă puteți face o idee despre ce combinații se pot face, indiferent de schema de culori aleasă.

Designul dormitorului ar trebui să vă reflecte personalitatea. La fel ca oricare altă încăpere a locuinței - dormitorul trebuie să fie o cameră confortabilă și amenajată cu stil. Perne asortate cu așternuturile nu sunt suficiente pentru a transforma dormitorul într-unul bine decorat.

Încearcați noile trenduri în ceea ce privește așternuturile

Poate v-ați plictisit de vechile așternuturi, achiziționate anul trecut. Vestea cea bună este că pernele decorative, cuverturile sau o pilotă nouă nu impica o investiție mare. Puteți scăpa și alegând ceva economic când vine vorba de cele mai multe achiziții de așternuturi - exceptând lenjeriile.

Lenjeriile reprezintă o investiție de termen lung în timp ce restul așternuturilor pot fi rafinate dar mai puțin scumpe. Sunt o multitudine de magazine care oferă perne, pilote și cuverturi "low price" dar totuși sunt în trend cu stilul actual.

Probabil că aceste accesorii "trendy" nu vor rezista la fel de mult ca și cele de la branduri respectabile dar, din moment ce oricum vă veți plictisi repede de ele, veți fi pregătiți de un update în dormitor mai repede decât credeți.

Albul pur, albul sigur

Refuzați să cumpărați altceva decât ce-i mai bun? Uneori lăsând la o parte ce avem în portofele, vrem să cumpărăm doar calitatea de top. La urma urmei, unii spun că investind în ceva de calitate înseamnă că avem ceva pe viață.

Dacă aveți tendința de a gândi în acest fel, probabil ar trebui să vă gândiți la achiziționarea unor lenjerii albe. Când investim în ceva, este indicat să investim în ceva clasic - ceva ce nu se vă demoda niciodată. Lenjeriile albe vor rămâne pentru todeauna clasice. Deși pare plictisitor, e un sfat bun.

La urma urmei, oricând putem accesoriza patul cu câteva perne colorate. în esență, dacă vreți să investiți în lenjerii de calitate extra, asigurați-vă că veți achiziționa ceva ce nu vă va plictisi în timp. Uneori, cel mai simplu e sa cumparam asternuturi albe

Of!! Nimic nu te face să te simți mai bine decât să-ți târăști trupul obosit într-un pat moale și somptuos la sfârșitul zilei. Cumparatul lenjeriilor nu trebuie să fie un mister. Cumpără cele mai bune lenjerii pe care ți le permiți (și nu te apuca să numeri fibre per cm2) și asortează-le cu accesorii și perne decorative la prețuri acceptabile.

Aranjează-ți patul și dormitorul în același fel în care ți-ai aranjat toată locuința, într-un fel în care să-ți reflecte stilul personal. Cel mai important: bagă-te în pat și bucură-te de un somn liniștit. Noapte bună lume..... zZZzZZzZZ

 

Cum vă alegeți voi lenjeriile? Preferați bumbacul, satinul sau polyesterul?

Ne puteți povesti pe FacebookGoogle+ sau Pinterest.

  Produsul a fost adaugat in cos