Cum să alegi o aplică, ținând cont de toate detaliile practice

Din varietatea de corpuri de iluminat, cu atât de multe forme și culori, îți dorești poate un ghid care să reducă numărul de opțiuni în funcție de anumite criterii. O aplică îți este de folos? De ce? Unde? De ce ai opta pentru aplică și nu pentru un alt tip de corp de iluminat? Și mai ales, cum să o alegi pe cea potrivită?

Aplică poate fi alternativa veiozelor sau a altor corpuri de iluminat.  Ele au avantajul că nu ocupă loc, sunt mai discrete, practice - cel puțin în comparație cu veiozele de pe noptiere, aplicele sunt montate pe perete. Aplicele sunt necesare și în spații mai mari unde sistemul de iluminat nu face față. Pot crea o atmosferă intimă și plăcută, ideală pentru zona de lectură spre exemplu. Pentru a lua o astfel de decizie, de a monta o aplica, este nevoie însă de o analiză amănunțită a unor detalii.

Unde se încadrează cel mai bine aplicele

Din dorința de a renunţa la corpuri independente ce trebuie mutate acolo unde este nevoie, aplicele sunt o variantă mai bună. Acestea păstrează un design minimalist. Pot fi utile în spații precum holuri, zona scărilor, în camere la ambele noptiere, precum și în camera copiilor. În fond, sunt destul de ușor de integrat în decorul casei, în mai toate încăperile, în funcție și de cum sunt orientate să lumineze.

 

 

Oferă lumină direcțională, astfel că locul lor de amplasare este bine ales. Pot face parte și din decorul bucătăriei spre exemplu, în funcție de arhitectura locului și de cum este compartimentat. În mod cert deasupra blatului de lucru în bucătărie o aplică este utilă.

 

 

În baie, aplicele pot fi montate lângă oglindă.

Atenție la cum este orientată lumina

Lumina ce se orientează în sus spre tavan va crea impresia de spațiu mai mare. O aplică orientată în acest fel va fi preferată mai ales în living. În schimb, aplicele orientate în jos vor crea impresia de spațiu primitor, atmosferă comodă, confortabilă. Acestea sunt opțiuni pentru camere, pentru zona de citit și relaxare, deasupra unor piese de decor ce merită scoase mai mult în evidență.

O aplică care emană lumina atât jos, cât și sus este de preferat să fie aleasă pentru zone de trecere, holuri. Cele de tip lumânare, având și putere mică de iluminat, au rol mai mult decorativ decât funcțional. La polul opus sunt acele aplice ce nu au abajur, care emană lumina în mod uniform, acestea fiind recomandate să fie alese pentru spații întunecate, slab luminate sau în băi sau bucătării.

Sfaturi practice

Atunci când este aleasă o aplică, ea trebuie să fie practică și să nu încarce prea mult spațiul. Este o alegere de mare finețe deci, încât să fie potrivită din toate punctele de vedere. Îți vei dori însă să știi de la început anumite detalii, încât să nu fie nevoie să repeți investiția din rațiuni practice. Ține cont de aceste sfaturi:

€  Aplica din dormitoare ar trebui să aibă un braț scurt sau cel puțin unul reglabil. Brațul acesteia nu este de dorit să iasă mult în afară, riscând să fie lovit.

€  Abajurul joacă un rol esențial. Dacă este opac și obturează lumina, aplica va avea un rol pur decorativ. Așadar, în funcție de scopul pentru care optezi pentru aplică, abajurul trebuie să permită luminii să treacă.

În cadrul shop-ului nostru, www.luxuriante.ro, aplicele sunt variate din toate punctele de vedere, de la formă la culoare, puterea maximă, în funcție de stil sau diametru. Aplicele potrivite sunt în final cele care trec prin filtrele mai sus menționate, cele care va încânta ochii. Odată ce este știută nevoia, stabilit tipul de corp de iluminat, alegerea finală a unei aplice ține de propria versiune, despre cum să adaugi o notă de creativitate și originalitate spațiului. 

 

  Produsul a fost adaugat in cos