Da și nu când decorăm

Da

1. Fă-ți temele. Nu începe să decorezi fără să ai un plan. Fă-ți strategii, evaluează și reflectează. Sunt anumite caracteristici viabile? Care sunt nevoile tale? Documentează-te și, eventual, cere sfatul unui specialist.

2. Fă încercări și greșeli. Joacă-te cu diferite elemente ce nu sunt integrate sau permanente. Dacă nu se potrivesc, dă-le jos și ia-o de la început.

3. Accesorizează, dar nu mai mult decât permite spațiul. Fii selectiv, nu orice colț, perete și podea are nevoie de o pată de culoare sau element de decor. Uneori un perete gol e tot ce ai nevoie pentru a completa aspectul general.

4. Ai răbdare. O colecție nu se face peste noapte. Oferă-ți timp pentru a obține decorațiunile care reflectă cine ești și ce stil ți se potrivește.

Nu

1. Nu fă cumpărături din impuls. Ține minte că nu toate magazinele acceptă retururi sau înlocuiri de bunuri și nu ai vrea să te pricopsești cu un corp de mobilier care nu se potrivește cu restul decorului.

2. Nu-ți fie frică de mobilierul masiv. Dacă ai o casă mică, trebuie să fie și mobilierul mic? Nimic mai greșit! Nu-ți transforma apartamentul într-o casă de păpuși! Introdu piese mari de mobilier, dar în doze mici.

3. Nu vâna magazinele en-gros. Îmbină armonios obiectele trendy cu unele clasice. Dca îți umpli casa cu tot ce e din aceeași colecție, nu înseamnă că obții ceva elegant. Casa ar trebui să reflecte gustul și personalitatea ta.

4. Nu te îndoi de alegerile făcute. Nu-ți ignora feelingul și instinctele.  Învață să ai încredere în tine în ceea ce privește deciziile de design care îți plac.

 

Pentru idei, promoții sau alte sfaturi ne poți urmări pe FacebookGoogle+ sau Pinterest.

  Produsul a fost adaugat in cos