Designul tranzițional: ce este și cum îl aplicăm

Cu toții știm că tranziție înseamnă să ne mutăm dintr-un loc în altul sau să trecem de la un obiect la altul. Dar ce înseamnă când ne referim la designul interior? Termenul design tranzițional este folosit adesea de designerii interiori pentru a reflecta îmbinarea modernului cu tradiționalul-în esență, îmbinarea a două stiluri într-un spațiu rezultând un design coerent.

De ce ar trebui să ne pese de stilul tranzițional? Pentru că este un stil "la modă". Designerii semnalează o creștere a numărului de clienți care vor să încalce regulile și să îmbine elementele tradiționale (cum ar fi lambriul sau mobilierul antic) cu cele moderne.

Aceasta nu este o performanță ușor de făcut-dar Luxuriante.ro este aici pentru a te ajuta. Iată câteva exemple de design tranzițional și câteva sfaturi despre cum să îmbini stiluri aparent distincte într-un mod care ți se potrivește.

Ce este stilul tranzițional?

Cum am spus și mai sus, stilul tranzițional este un mix modern de clasic și contemporan. îl poți privi ca o nouă versiune de clasic sau o versiune mai tânără și energică de tradițional. Este popular în special în generația milenară care dorește să se aventureze și să-și creeze propria semnătură.

Designul tranzițional îmbină mobilierul curbat cu finisajele drepte, lăcuite, rezultând o încăpere care este în egală măsură masculină și feminină. Nu este un dezastru ecletic; mai degrabă este o cameră curată, împodobită cu accesorii și cu o paletă de culori neutre.

S-ar putea părea greu de realizat un aspect coerent atunci când amesteci stiluri opuse dar hai să privim puțin mai în detaliu cum le putem îmbina corect.

Tranziționalul este arta mixului

Un design tranzițional de succes este obținut prin îmbinarea insesizabilă de modern și tradițional. Deși sunt multe interpretări ale acestui stil, mai jos am creeat o listă care te va ajuta să obții un look tradițional bine închegat.

- Fii neutru în alegerea culorilor, permițând liniilor mobilierelor să atragă atenția.
- încorporează elemente cu textură cum ar fi lemnul, sticla, materialul textil, oțelul sau metalul.
- Limitează utilizarea accesoriilor - adaugi detalii artistice prin mixul de articole de mobilier și materiale, și nu vrei să zăpăcești privirea.
- Folosește arta de impact, dar folosește-o cumpătat. în cele mai multe cazuri, un singur tablou arată mai bine decât un aranjament de mai multe piese mici.


Cum să creăm un stil tranzițional coerent

Crearea unei încăperi în stil tranzițional coerent poate fi provocatoare. Iată câteva idei pentru îmbinarea elementelor tranziționale în funcție de încăpere.

- în camera de luat masa: folosește o masă și scaune moderne, dar tapițează scaunele în material tradițional. Alternativ, folosește mobilier tradițional și compensează cu corpuri de iluminat moderne cum ar fi candelabrele din metal, fără abajururi. Lambriul clasic poate reprezenta o altă caracteristică tradițională într-un spațiu contemporan.
- în dormitor: Capitonează căpătâiul curbat al patului (un element tradițional) cu un material gri-metalic (un element modern). Sau alătură unui căpătâi tradițional două noptiere curbate și două veioze metalice elegante.
- în bucătărie: Dacă mobilierul din bucătărie este tradițional și nu vrei să îl înlocuiești, folosește mai multe accesorii moderne. Ia în calcul un pendul contemporan atârnat deasupra insulei de bucătărie sau înlocuiește doar insula cu una din material lăcuit. Blaturile cu efect metalic pot, deasemenea, adăuga un look contemporan unei bucătarii dealtfel tradițională.
- în baie: Folosește sticlă, metal, ceramică și lemn pentru un aspect modern. Dacă ai o cadă tradițională cu piciorușe, montează gresie modernă, sau aranjează dalele tradiționale în model zigzag.
- în living: Dacă ai elemente arhitecturale tradiționale, cum ar fi ornamentele sau sculpturi adaugă scaune și canapele cu linii clare, drepte și materiale textile în culori calde și neutre.


După cum se poate vedea, designul tranzițional poate îmbina două stiluri opuse într-o încăpere amenajată coerent. Dacă ai indoieli că ai putea face acest lucru de unul singur, ia în calcul discuția cu un designer de interior care te-ar putea ajuta.

Pentru idei, promotii sau alte sfaturi ne poti urmari pe Facebook, Google+ sau Pinterest.

 

 

  Produsul a fost adaugat in cos