Lumina din grădină - soluţii pentru serile de vară şi nu numai

În dormitoare lumina ambientală este o alegere optimă, când vine vorba de iluminatul exterior lucrurile se schimbă. Grădina este locul perfect pentru întâlniri lungi, mini petreceri în sezon estival sau pur și simplu pentru a petrece timp relaxându-vă. Ori aici iluminatul nu doar că joacă un rol important, funcțional, necesar să creeze un spațiu intim, dar în același timp trebuie să fie suficient de eficient după lăsarea serii. Ce soluții sunt practice și nu foarte costisitoare?

Tipuri de iluminat potrivite pentru grădina ta

În funcție de zona ce va fi pusă în evidență, sursa de lumină potrivită poate să difere. Spre exemplu pentru aleile din grădină, zonele de tranzit ale grădinii pot fi iluminate cu soluții economice, de tipul lămpilor solare. Acestea utilizează lumina solară pe care o stochează și o eliberează ulterior la lăsatul serii.

Recomandare: reflectoarele Nowodvorski Bush F vezi aici. Acestea pot fi îndreptate, direcționate după bunul plac și au o lumină suficient de puternică.

Pentru iluminat încastrat, spoturile pot fi o idee excelentă. Acestea pot totodată delimita și contura curtea, aleea. Spoturile de exterior au un efect extraordinar montate în piatra ce pavează aleile.

Iluminatul pe terasă

Este punctul central al oricărei grădini. În funcție de arhitectura locului, de cum este gândită amenajarea acesteia, de poziționare astfel încât să existe mereu o sursă constantă de energie, terasa se poate bucura de iluminat propice prin metode diverse, utilizând aplice, felinare, instalații de lumină sau spoturi led.

Recomandarea este de a opta pentru lumina caldă, galbenă, pentru ca atmosfera creată să fie una plăcută, prietenoasă. Pentru cei care doresc să pună mai degrabă accent pe intimitate, să își creeze aici un mediu deosebit, pot opta pentru aplice în nuanțe colorate Faici o opțiune.

Iluminat ornamental

Investiția în peisagistică la curte vine cu o satisfacție pe măsură, când tot decorul prinde viață la lăsatul serii. Lumina potrivită va face ca acest colț de natură să fie un paradis. Dacă sunt pomi, arbuști și vegetație, aceștia pot fi puși în lumina potrivită cu lampioane, cu lumină discretă, însă negreșit prezentă. După lăsatul serii lumina ornamentală va transforma totul într-un cadru de basm.

Recomandare: lampa de grădina Nowodvorski Cumulus S este potrivită în acest sens F aici oferta. Din aceeasi serie si brand pendulul cu acest nume poate fi o completare.

Nici proiectoarele nu sunt excluse din discuție, de vreme ce acestea vor scoate în evidență anumite zone.

Iluminatul pentru pereți și obiectele decorative din grădină

Curtea devine o imagine de feerie dacă iluminatul pereților este unul potrivit ales. Poate fi pus un accent deosebit pe arhitectură, pe forma gardului ce împrejmuiește perimetrul, pe elementele decorative, dacă acestea există.

Iluminat în funcție de stilul grădinii

Pentru o grădină amenajată rustic, corpurile de iluminat potrivite sunt cele care pun accent pe fier, pe materiale precum lemnul sau piatra. Materialele naturale sunt o îmbinare perfectă cu atmosferă rustică.

Pentru fanii stilului scandinav spre exemplu, recomandarea este de a păstra liniile simple, în culori neutre. La polul opus este grădina amenajată modern, unde pot predomina elementele mai îndrăznețe şi formele variate.

Corpurile de iluminat pentru exterior le păstrăm în tonuri potrivite în orice decor - albe, negre, gri. Diferențele subtile, de formă și design vor transforma grădina în una cu bun gust unde serile de vară au parcă alt farmec. La fel ca şi pentru iluminatul casei va exista o atentă selecţie a corpurilor de iluminat, ce va ţine cont de stilul decorului existent.

Vă așteptăm în cadrul paginii noastre F luxuriante.ro pentru a găsi corpurile de iluminat potrivite pentru grădină și nu numai.

  Produsul a fost adaugat in cos