Lumina potrivită pentru zona de dining

În orice cămin, livingul și zona de dining sunt puncte de atracție. Amenajate cu minuțiozitate, aici poate că mai mult ca oricând contează fiecare detaliu ce va face parte din acest decor. Amenajarea nu este tocmai ușoară, mai ales când trebuie să alegeți iluminatul potrivit.

Diningul este de obicei  o zonă separată de restul casei, în sensul în care este delimitată de sufragerie și bucătărie. Tot spațiul concentrează masa unde vă așteptați oaspeții și unde savurați mesele în familie sau alături de prieteni.

Este important de ales lumina potrivită aici. Spațiul în sine este destul de versatil, poate fi ușor transformat și în zonă perfectă pentru a munci, biroul de acasă, unde puteți servi ceva rapid cât urmăriți un film. Așadar în alegerea iluminatului gândiți practic ce anume preferați și unde anume veți amplasa corpurile alese.

Să explorăm opțiunile de iluminat pentru zona de dining

Pendul amplasat fix deasupra mesei

Desigur că masa este elementul vedetă aici, așadar merită lumina potrivită și accentuată, ceea ce un pendul poate oferi. Una din idei este să optați pentru pendule aranjate în linie, dacă alegerea poate fi a celor simple, fără abajur mai ales, dispuse simetric sau nu.

În funcție de stilul camerei, de culorile ce predomină aici, pendulul ales va fi unul corespunzător selectat. Negrul pentru o notă dramatică, alb pentru a contrasta într-un decor deja colorat. În orice caz, lumina de la acestea evocă și o atmosferă plăcută, cozy, specifică unui loc primitor.

Iluminat de efect cu spoturi

Nu aveți neapărată nevoie de corpuri impresionant de mari pentru a ilumina și a integra și aceste elemente în decor în mod armonios. De fapt, iluminatul necesar poate fi perfect încastrat în tavan. În acest fel veți prefera stilul minimalist. Este o variantă practică, dar trebuie gândită de dinainte, întrucât implică montarea de tavan fals și nu este o simplă achiziție a unui corp montat.

Perfecte pentru zona de dining unde aveți prea puțină lumină naturală, spoturile le veți găsi în selecțiile noastre. Și de această dată puteți alege din finisaje variate astfel încât și acet tip de iluminat să fie unul ce completează designul interior al camerei.

Dining în stil open space

Pentru cei care amenajează diningul în stil open space, o completare din living sau din bucătărie, ce include un mini bar, atunci spoturile sunt recomandarea numărul unu. De preferat să fie amplasate fix deasupra blatului. Dacă sunt o completare a unei lustre din tavan, va fi necesar un număr limitat de spoturi, cât să vă permită, la nevoie, să creați o atmosferă cât mai intimă.

Iluminat pe perete

 

Aplicele pot fi și ele la fel de bine integrate în zona de dining. Dacă spațiul vă permite și vorbim despre o zonă generoasă, lungă, dar îngustă spre exemplu, acest tip de iluminat este perfect. Amplasate de-o parte și de alta la extremitățile mesei, acestea vor oferi lumina perfectă pentru a vă simți bine când stați în jurul mesei.

Creează o lumina soft, ambient perfect pentru serile în care vă regăsiți în sânul familiei. În plus, puteți alege dintr-o mare varietate de tipuri de aplice, ca formă și culoare, ca finisaje și detalii - pentru a crea o completare a unui stil clasic și elegant puteți opta pentru suport metalic (aici), iar pentru un decor modern ideale sunt cele minimaliste.

În final, iluminatul ales trebuie să fie cel care creează un spațiu plăcut unde vă regăsiți. Depinde de arhitectura locului și de cum a fost totul amenajat până acum, întrucât iluminatul vine doar ca o completare și un accent pus pe detalii.

Vă așteptăm în cadrul paginii noastre luxuriante.ro pentru a vă alege favoritele.

  Produsul a fost adaugat in cos