Punem baia în lumina potrivită!

Lumina din baie este extrem de importantă, atât din punct de vedere al ambientului dorit, cât și al intensității. În plus, fiecare persoană are preferințe în ceea ce privește căldura becurilor, dar este important să alegi temperatura în concordanță cu spațiul băii și necesitățile tale personale.

De ce este importantă temperatura aleasă și câtă lumină ai nevoie

Temperatura de culoare trebuie să fie cu tentă de alb cald (2700K) sau alb neutru (4000K), pentru ca lumina să nu distorsioneze culorile. Acest lucru este esențial pentru femeile ce se machiază în baie.

În principal într-o baie trebuie să fie o sursă de lumină generală, cum ar fi o plafoniera, ce poate fi montată în mijlocul încăperii și surse de iluminat locale, ce deservesc anumitor zone ale băii, ca de exemplu iluminatul de la oglinda sau din zona dușului sau căzii. Plafoniera sau lustra trebuie să răspândească o lumină difuză și ideal ar fi să o amplasezi în așa fel încât să te lumineze din spate când te privești în oglindă. În cazul iluminatului din zonele umede ale căzii și dușului, este recomandat să se folosească spoturi cu fascicul larg, ce au protecție ridicată împotriva pătrunderii apei și prafului.

În cazul oglinzii din baie, trebuie să fie dispuse cel puțin două surse de iluminat, în lateralele acesteia. Astfel, vei obține o lumină uniformă care nu va produce umbre sau strălucire în exces, ceea ce este extrem de important în cazul persoanelor ce se machiază acolo sau dacă vrei să obții un bărbierit perfect. Dar dacă ai o baie mică, singura sursă de lumină care îți trebuie este cea de la oglindă, fără a fi nevoie de o lumină generală.

Încearcă și iluminatul mai ieșit din comun

Trebuie să îi acorzi băii aceeași importanță ca restul încăperilor din casă. Și aici îți petreci o bună parte din timp, de aceea amenajarea băii constituie un punct important. Este locul unde te trezești după ce te speli pe față, deci contează mult și ambientul creat, fiindcă nu vrei să-ți începi ziua cu o dispoziție proastă, ci una excelentă.

Poate pentru unii plafonierele sau aplicele sunt cam plictisitoare, iar dacă îți și construiești o casă nouă, atunci posibilitățile tale sunt nenumărate. Stilurile se schimbă, iar oamenii se inspiră tot mai mult de pe site-uri home & deco sau Pinterest. În cazul în care mergi pe o baie în care folosești marmura sau faianță în culori neutre sau non-culori ca negrul și albul, atunci clar baia ta va fi una elegantă. Spoturile sunt cele ce mențin aspectul de lux, fiind minimaliste. Aduc un plus de rafinament băii și sunt de bun gust.

Dacă mergi pe stilul boho chic, minimalist, aerisit, cu plante și detalii din lemn, atunci de ce să nu optezi pentru un iluminat mai neconvențional? Poți opta pentru pendulele cu aspect vintage sau cele cu formă abstractă, cum ar fi pendulele cu becuri mari. Acest design este unul contemporan, extrem de apreciat în 2021. Rezultatul va fi o baie modernă, ce îți dă senzația de spațiu curat și îți aduce confort psihic. Optează chiar și pentru pendulele ce au elemente aurii pentru un plus stilistic de efect.

Stilul industrial - în topul preferințelor din acest an

Baia este oaza de relaxare a oamenilor, totuși fiecare își pune amprenta personală în stilul acesteia. Se observă o preferință și pentru stilul industrial, aspectul nefinisat, brut, al multor elemente din baie. Oamenii adoră podelele din lemn natural sau bambus, cărămizile cu aspect antichizat și metalele ca bronzul, cuprul sau cele de nuanță neagră. Iluminatul industrial poate deveni atracția principală când intri în baie, datorită aspectului său interesant.

Vei regăsi la noi iluminatul potrivit, în tendințe, pentru a obține baia visurilor tale, pentru orice stil ai opta.

  Produsul a fost adaugat in cos