Să privim pandemia cu alți ochi – perioada perfectă pentru ca cei mici să exploreze tainele literaturii

Noul coronavirus a instalat panica în sufletul fiecăruia. Tot ce putem face ca cetățeni în aceste momente cumplite este să respectăm recomandările autorităților și implicit noile legi. Autorizolarea pare că este, până în momentul de față, cea mai optimă metodă prin care răspândirea noului coronavirus poate fi încetinită, poate chiar stopată.

Autoizolarea poate lua locul unei perioade plictisitoare, deloc interesantă, mai ales pentru cei mici. Ei nu pot înțelege cu exactitate gravitatea situației, așa că părinților le rămâne sarcina de a le propune acestora diverse activități, ca mijloace de alungare a plictiselii, pentru că aceștia să nu pună prea multe întrebări, întrebări a căror răspunsuri nu le pot înțelege.

Cititul – o activitate captivantă pentru cei mici

În această perioadă de autoizolare, părinții îi pot introduce pe copii în sfera cititorilor, în sfera poveștilor cu prinți și prințese. Lectura, indiferent de vârstă, ia locul unei noi lumi, unei lumi fantastice în care, indiferent de desfășurarea acțiunilor, binele învinge întotdeauna.

Vremea, deși nu pare, poate deveni una dintre barierele ce se poate instala între cei mici și lectură. Iar aici ne referim cu exactitate la acele zile mohorate în care lumina naturală este redusă. Se spune că lumina naturală este cea mai potrivită spre a se oglindi peste paginile unei cărți, rolul său fiind cel de a eficientiza sesiunile de lectură.

Chiar și așa, indiferent de vremea de afară, de cantitatea de lumina naturală furnizată pe pământ într-o zi anume, corpurile de luminat pot compensa lipsurile. Camera copiilor, loc în care scenele din cărțile pe care aceștia le citesc pare că prind viață, nu poate fi luminată oricum. Noi venim cu recomandări diverse în ceea ce privește iluminatul din camera copilului.

Aplice inspirate din poveștile cu prinți și prințese

Cititul este fascinant, mai ales pentru copii. Cum îi puteți face pe cei mici să își dorească să citească cât mai multe cărți? Extrem de simplu – o aplică inspirată din povești îi poate menține concentrați. În cadrul magazinului nostru online regăsiți o mulțime de modele de astfel de aplice. Putem aminti aici de aplica puzzle, ursuleț de pluș, avion, aplica cu flori viu colorate și nu numai. În cazul în care vă doriți un corp de iluminat ce pare că derulează un desen animat în timp ce este aprins, pendulele sunt cele mai potrivite în acest sens – le regășiți pe toate aici, în categoria destinată camerei copiilor.

Împreună cu jucăria preferată, vegheați atent, dar și ajutați în același timp de un corp de iluminat ce întruchipează un alt personaj sau obiect animat îndrăgit, copiii pot lectura în voie în propria cameră, chiar și pe timp de noapte. Bineînțeles, pentru a le proteja ochii, puteți alege aplica sau pendulul perfect pentru camera lor și în funcție de intensitatea luminii.

Știați că un copil se va simți ca un adevărat meșter, dacă putem spune așa, atunci când poate lectura orice carte de unul singur? „Instrumentele” de care are nevoie în acest sens sunt reprezentate de câteva calități: răbdare, dorința, interes și nu în ultimul rând, un factor extern extrem de important, aplica sau pendulul ce le poate oferi cantitatea optimă de lumină.

Vă invităm să reveniți în cadrul secțiunii home pentru a descoperi întreaga gamă de corpuri de iluminat pe care v-o punem la dispoziție.

  Produsul a fost adaugat in cos