Blog-Sfaturi utile

Amenajarea biroului acasă - sfaturi practice despre cum alegi iluminatul potrivit

Munca de acasă este realitatea multora în ultima vreme. Este o necesitate și se pare că pe termen lung va fi o alternativă pentru a continua activitatea, în deplină siguranță. Deși ne ducem cu gândul la relaxarea de a munci de acasă, în fapt avem nevoie de o amenajare a spațiului pentru a menține productivitatea și starea de bine. Iar din această poveste nu lipsește, desigur, iluminatul potrivit.

Amenajarea spațiului de lucru acasă are un impact major în ceea ce privește calitatea timpului dedicat muncii. Ești mai concentrat și mai activ dacă alegi obiectele potrivite, la locul potrivit. Este preferată în principal lumina naturală, însă nu va fi de ajuns și oricum depinde totul de amplasarea biroului.

Biroul în mansardă

Dacă podul este amenajat și poate deveni spațiu de lucru, aici ai nevoie de ventilație controlată. În ceea ce privește iluminatul poți alege clasica lustra, dacă aici ai de regulă o cameră de relaxare amenajată. Sunt mai potrivite cele cu două becuri. De menționat că dacă mansarda este un spațiu nu foarte generos ar fi de preferat să eviți lustrele lungi.

 

Shop: https://www.luxuriante.ro/lustre/lustra-emibig-cube-white-212-2.html.

Nici cu spoturile nu greșești, mai ales că acestea pot fi poziționate în așa fel încât să ai lumina distribuită după cum ai nevoie. Iată și o recomandare:

 

Shop: https://www.luxuriante.ro/spoturi/spot-nowodvorski-eye-spot-silver-5844.html.

Biroul în dormitor

Dacă spațiul de acasă nu permite posibilitatea de a amenaja o cameră separat doar pentru birou, trebuie să faci câteva schimbări și compromisuri în cameră. Vei avea nevoie cel mai probabil de un birou ce poate fi amplasat într-un colț.

Iluminatul potrivit în acest loc este completat de cel de bază din cameră. Veiozele sunt o alegere accesibilă și o recomandare. Vei depinde oarecum și de decorul camerei. Ceva mai ușor și modern de integrat va fi o veioză ce dispune de întrerupător cu touch.

 

Shop: https://www.luxuriante.ro/veioze/veioza-searchlight-metal-touch-tube.html.

 

Biroul în living

De regulă ceva mai spațios, locul în care îți primești cu drag invitații poate fi ușor transformat astfel încât să îți amenajezi și spațiul de muncă. Delimitând această zonă, nu trebuie să respecți neapărat aceeași nuanță a biroului cu masa de cafea sau mobila din living. Pentru iluminat poți opta pentru un lampadar, util ulterior si pentru acele momente cand iti rezervi timp pentru a citi.

 

Shop: https://www.luxuriante.ro/lampadare/lampadar-emibig-zepto-502-LP2.html.

Biroul pe balcon

Este o altă soluție la care poți apela, în funcție de stilul tău de a munci și de cât îți permite spațiul casei să amenajezi zona. Aici de regulă geamurile mari permit iluminat natural, dar cum orele de muncă sunt mai flexibile, ai nevoie și de un back up. O veioză sau un lampadar sunt recomandate, deși în al doilea caz vorbim despre posibilitatea de a nu ocupa spațiu pe birou și de a avea iluminat potrivit fără prea mult efort.

Un alt aspect de luat în considerare este despre tipul de lumină folosită. Lumina rece este mai potrivită, fiind adesea folosită în spații de muncă. Pentru activități îndelungate este de preferat să optezi pentru lumină neutră.

Biroul de acasă este realmente o provocare. Nu se știe pentru ce durată și când vei mai reveni la un astfel de program. Ai nevoie de flexibilitate, de adaptare rapidă și eficientă la noul loc de muncă, dar fără costuri exagerat de mari în ceea ce privește amenajarea spațiului. Noi îți punem la dispoziție din universul corpurilor de iluminat variante potrivite în funcție de unde îți vei amenaja biroul. Toate acestea sunt interesante și atractive, dar ține cont că alegerea trebuie să o faci nu doar din punct de vedere estetic.

Biroul de acasă este realmente o provocare. Nu se știe pentru ce durată și când vei mai reveni la un astfel de program. Ai nevoie de flexibilitate, de adaptare rapidă și eficientă la noul loc de muncă, dar fără costuri exagerat de mari în ceea ce privește amenajarea spațiului. Noi îți punem la dispoziție din universul corpurilor de iluminat variante potrivite în funcție de unde îți vei amenaja biroul. Toate acestea sunt interesante și atractive, dar ține cont că alegerea trebuie să o faci nu doar din punct de vedere estetic.

Să privim pandemia cu alți ochi – perioada perfectă pentru ca cei mici să exploreze tainele literaturii

Noul coronavirus a instalat panica în sufletul fiecăruia. Tot ce putem face ca cetățeni în aceste momente cumplite este să respectăm recomandările autorităților și implicit noile legi. Autorizolarea pare că este, până în momentul de față, cea mai optimă metodă prin care răspândirea noului coronavirus poate fi încetinită, poate chiar stopată.

Autoizolarea poate lua locul unei perioade plictisitoare, deloc interesantă, mai ales pentru cei mici. Ei nu pot înțelege cu exactitate gravitatea situației, așa că părinților le rămâne sarcina de a le propune acestora diverse activități, ca mijloace de alungare a plictiselii, pentru că aceștia să nu pună prea multe întrebări, întrebări a căror răspunsuri nu le pot înțelege.

Cititul – o activitate captivantă pentru cei mici

În această perioadă de autoizolare, părinții îi pot introduce pe copii în sfera cititorilor, în sfera poveștilor cu prinți și prințese. Lectura, indiferent de vârstă, ia locul unei noi lumi, unei lumi fantastice în care, indiferent de desfășurarea acțiunilor, binele învinge întotdeauna.

Vremea, deși nu pare, poate deveni una dintre barierele ce se poate instala între cei mici și lectură. Iar aici ne referim cu exactitate la acele zile mohorate în care lumina naturală este redusă. Se spune că lumina naturală este cea mai potrivită spre a se oglindi peste paginile unei cărți, rolul său fiind cel de a eficientiza sesiunile de lectură.

Chiar și așa, indiferent de vremea de afară, de cantitatea de lumina naturală furnizată pe pământ într-o zi anume, corpurile de luminat pot compensa lipsurile. Camera copiilor, loc în care scenele din cărțile pe care aceștia le citesc pare că prind viață, nu poate fi luminată oricum. Noi venim cu recomandări diverse în ceea ce privește iluminatul din camera copilului.

Aplice inspirate din poveștile cu prinți și prințese

Cititul este fascinant, mai ales pentru copii. Cum îi puteți face pe cei mici să își dorească să citească cât mai multe cărți? Extrem de simplu – o aplică inspirată din povești îi poate menține concentrați. În cadrul magazinului nostru online regăsiți o mulțime de modele de astfel de aplice. Putem aminti aici de aplica puzzle, ursuleț de pluș, avion, aplica cu flori viu colorate și nu numai. În cazul în care vă doriți un corp de iluminat ce pare că derulează un desen animat în timp ce este aprins, pendulele sunt cele mai potrivite în acest sens – le regășiți pe toate aici, în categoria destinată camerei copiilor.

Împreună cu jucăria preferată, vegheați atent, dar și ajutați în același timp de un corp de iluminat ce întruchipează un alt personaj sau obiect animat îndrăgit, copiii pot lectura în voie în propria cameră, chiar și pe timp de noapte. Bineînțeles, pentru a le proteja ochii, puteți alege aplica sau pendulul perfect pentru camera lor și în funcție de intensitatea luminii.

Știați că un copil se va simți ca un adevărat meșter, dacă putem spune așa, atunci când poate lectura orice carte de unul singur? „Instrumentele” de care are nevoie în acest sens sunt reprezentate de câteva calități: răbdare, dorința, interes și nu în ultimul rând, un factor extern extrem de important, aplica sau pendulul ce le poate oferi cantitatea optimă de lumină.

Vă invităm să reveniți în cadrul secțiunii home pentru a descoperi întreaga gamă de corpuri de iluminat pe care v-o punem la dispoziție.

Cum alegeți corpurile de iluminat perfecte pentru bucătărie?

Bucătăria este una din camerele în care petreceți o mare parte a timpului. Fie că vă place să gățiți, fie că trebuie să gățiți pentru diverse evenimente sau petreceți timp aici doar pentru a lua masa, în bucătărie, ca și în celelalte camere ale casei, este foarte important să acordați o atenție deosebită amenajării.

De multe ori nu se pune foarte mult accent pe iluminat, dar pentru a obține un decor practic și confortabil, nu trebuie să treceți cu vederea acest aspect, realizând o armonie perfectă între lumina de tavan și cea din mobilier.

Atunci când alegeți corpurile de iluminat pentru bucătărie, ar trebui să țineți cont de câteva elemente, cum ar fi: culorile pe care le aveți pe pereți și pe corpurile de mobilier și lumina care pătrunde în camera. În funcție de aceșți factori, alegeți cât de intensă va fi lumina pentru corpurile cu care alegeți să iluminați bucătăria. De exemplu, dacă ați ales culori mai închise pentru pereții și mobilierul camerei, ar trebui să optați pentru corpuri ce dau o lumina mai puternică. Puteți alege o lumin mai slabă atunci când folosiți culori deschise și când lumina naturală pătrunde mai mult în încăpere. De asemenea, în cazul în care aveți un tavan înalt și o bucătărie mare ca și dimensiune, alegeți cu siguranță lumini mai puternice. Pentru un spațiu mai mic, optați întotdeauna pentru lumini calde, ambientale și evitați becurile colorate (pe acestea le folosim doar pentru decor, nu ca și iluminatoare principale).

Pentru că bucătăria este un spațiu împărțit pe mai multe zone, trebuie să fiți atenți ca fiecare zona să fie iluminată corespunzător, în funcție de destinație. Cel mai probabil veți opta să puneți accent pe unele zone, alegând corpuri de iluminat mai puternice, pe când în altele veți putea folosi o lumina mai opacă.

Lumina de ambient este cea dată de corpurile de iluminat din tavan și este foarte important că aici să alegeți o lumina caldă, nu rece și să poziționați corpurile de iluminat desupra mesei, locul unde trebuie să aveți cât mai multă lumină.

Stiluri de amenajare a bucătăriei

În cazul în care optați pentru un stil modern, puteți da o notă de eleganță și de personalitate bucătăriei, optând pentru un candelabru clasic. Ideea e să îl asortați la un mobilier la fel de contemporan, altfel veți avea o discontinuitate a stilului și armonia va lipsi cu desăvârșire. Aici puteți opta pentru lustre de tip glob care vor arată bine indiferent de celelalte piese de decor folosite. Vă ieșim în întâmpinare cu diverse modele în acest sens: lustra Nowodvorski Globe Copper III, pendul Searchlight Indiana Globe Clear, pendul Nowodvorski Globe M și altele.

Tot mai mulți aleg să amenajeze bucătăria într-un stil rustic. De ce? Este mult mai intim și îi da un farmec aparte. O variantă ar fi să optați pentru un abajur cu formă simplă în culori închise sau viu colorat și astfel veți accentua ideea de intimitate. Ca și variante oferite de magazinul nostru - Luxuriante, menționăm: pendul Emibig Shades Lime, lustră Emibig Bariston II, etc.

Indiferent de stilul de amanajare ales, corpurile de iluminat potrivite vor face întotdeauna diferența!

Corpurile de iluminat inspirate din basme - alternative prin care cei mici pot scăpa de frica de întuneric

Până acum tot am vorbit despre cum luminăm corect încăperile principale din locuință, cum le aplicăm o notă de originalitate și multe altele din această sfera. Însă a venit momentul să detaliem puțin un subiect de mare interes în zilele noastre, dar și puțin îngrijorător – frica de întuneric a copiilor și Citește mai departe

Cum să alegi o aplică, ținând cont de toate detaliile practice

Din varietatea de corpuri de iluminat, cu atât de multe forme și culori, îți dorești poate un ghid care să reducă numărul de opțiuni în funcție de anumite criterii. O aplică îți este de folos? De ce? Unde? De ce ai opta pentru aplică și nu pentru Citește mai departe

Culoarea anului 2020 în materie de design interior: Classic Blue

Culoarea anului 2020 în materie de amenajări interioare a fost nominalizată. Deja am pregătit stocurile de produse îmbrăcate în culoarea noului an, care subliniază o însemnătate aparte și anume de a reprezenta starea actuală a lumii. Aleasă nu oricum, ci în urma unei analize complete a trendurilor din industria designului interior, Citește mai departe

Cum iluminăm corect un dormitor

La o primă vedere, dormitorul pare a fi camera în care contează cel mai puțin iluminatul. La urma urmei, nu lucrăm în dormitor iar scopul principal al acestei încăperi este de a ne oferi odihna necesară prin somn - ceea ce implică lipsa luminii. Dar dacă ne gândim puțin, realizăm că necesarul de lumină al unui dormitor Citește mai departe

Cum să alegem un tablou

Indiferent de stilul în care ați decorat camera de zi - formal, informal sau semiformal, destinația acestei încăperi este de socializare și interacțiune, deci este încăperea din locuință ce merită cea mai mare atenție pentru artă.

Iată 5 motive pentru care arta este un "must have" în camera de zi:Citește mai departe

Ce este designul interior modern

Conceptul "design modern"

Designul modern a fost conceput drept o antiteză pentru stilurile de design anterioare care utilizau texturi grele, sculpturi și tonuri de lemn în întreaga locuință. Prin urmare, majoritatea elementelor de design modern, de la mobilier până la forma camerelor sau corpuri de iluminat, includ linii curate și drepte, fără detalii suplimentare. Acest lucru diferă ușor de designul contemporan, care utilizează curbe și linii șterse; liniile designului modern sunt mai clare, ascuțite și libere.

Acestea fiind spuse, putem identifica mai multe tipuri de design care se încadrează în această categorie, în special la mobilier:

  • Stilul Mission
  • Stilul Art Deco
  • Stilul Shaker

Originile designului modern

Primele decenii ale secolului XX au fost caracterizate de schimbări sociale și politice enorme și de un stil de viață în continuă schimbare, conduse în principal de progresele în tehnologie, inginerie, artă și științe. Călătoriile, comunicațiile, transportul, ingineria structurală, oțelul și betonul armat s-au numărat printre evoluțiile care au creat un nou mod radical de a trăi. Producția în masă era acum standardul, se producea tot mai puțin manual, prin metode tradiționale. Acesta a fost momentul îngrijorător pentru oamenii care se luptau să-și găsească identitatea, valoarea și utilitatea într-un secol dominat de mașinării.

Protagoniștii mișcării moderne au îmbrățișat noile tehnologii, recunoscând avantajele lor imense dar au încercat să orienteze aceste tehnologii spre beneficiul final al societaii și al omenirii.

De asemenea, mișcarea modernistă a fost o reacție la popularitatea stilurilor Victorian și a excesului stilistic din Art Nouveau. Elaborarea sofisticată a ornamentalismului din secolul XIX-lea și tradiția stilului eclectic victorian a devenit curând ținta atacurilor determinând un răspuns revoluționar din partea promotorilor modernismului.

Trăsăturile comune ale stilului modern includ: forme simplificate, excludearea decorațiunilor excesive și utilizarea excesivă de materiale ca sticlă, oțel și beton.

Elemente de design

Oricare din stilurile de design enumerate mai sus sau alte stiluri care includ mobilier aerisit și curat fac parte din designul modern. Pe lângă mobilier, designul modern include și elemente ca:

  • Plăci de gresie de dimensiuni mari, cu muchii finisate
  • Podele din lemn șlefuit, cu finisaj fin
  • Biblioteci și rafturi integrate în pereți
  • Incaperi deschise, cu pereți puțini
  • Ferestre aerisite, fără elemente desparțitoare.
Utilizarea metalului
Cromul și oțelul inoxidabil reprezintă parte integrantă a designului modern. Excluderea elementelor metalice tradiționale-cum ar fi fierul forjat, a făcut loc metalelor tratate și finisate lucios.

Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.

 

Top 10 trenduri în decor interior în 2018

Când vine vorba despre decorațiuni interioare, anul 2017 a fost despre stilul Scandinav - de la mobilier până la decorațiuni de perete. Dar anul 2018 se anunță a fi anul în care se vor depăși limitele pentru designul interior. Texturi deosebite, culori uimitoare și printuri neobișnuite vor descrie anul ce tocmai a început.

Conform designerilor de top din Delhi, Citește mai departe

Ce trebuie să știm despre indicele de protecție

Codul IP (ro-Indice Protecție; en - Ingress Protection) este format din literele IP urmate de două cifre. După cum este definit de Standardul Internațional IEC 60529, acest indicator, clasifică gradele de protecție împotriva infiltrării de obiecte solide Citește mai departe

Cum alegem iluminatul exterior

Iluminatul exterior reprezintă un mod simplu și economic de a adăuga frumusețe, siguranță și securitate locuinței. Corpurile de iluminat exterioare sunt printre primele detalii pe care le vor observa musafirii și îi vor ajuta să-și creeze o prima impresie despre locuința dumneavoastră. Aplicele bine proporționate și stilate adaugă un plus de frumusețe și stil la exterior și, de asemenea, vor ghida în siguranță musafirii către ușa locuinței. Cele mai importante aspecte de luat în considerare Citește mai departe

Trucuri pentru a reduce factura de eletricitate

Energia electrica este o resursă importantă care ne ușurează viața în diverse moduri, dar de multe ori ne tezim irosind energia și cu facturi uriașe. Dacă economisim energia, avem grijă de buzunarul nostru dar și Citește mai departe

Cum recunoaștem designul industrial

Pentru mulți dintre noi, conceptul de design interior industrial nu sună familiar sau nu arată deloc atrăgător. Unii îl consideră neobișnuit, grosolan poate chiar ciudat.

Oricum, interioarele în stil industrial se regăsesc tot mai des în Citește mai departe

Sfaturi pentru luminatul bucatariei

Pentru iluminatul general

Spoturile reprezintă o opțiune populară pentru iluminatul bucătăriei. Posibilitea de a fi montate îngropat oferă un aspect neted și continuitate tavanului. Designul lor discret le face Citește mai departe

Cinci sfaturi Feng Shui pentru energii pozitive în casă

Feng Shui este o practică veche chinezească ce și-a creat un loc în designul interior european. Când folosim tehnicile Feng Shui, scopul este să creăm un desing interior care se aliniază cu cine suntem ca persoană. Reprezintă, de asemenea, o modalitate de a ne asigura că spațiul interior permite ca energia (sau "chi-ul") să rămână pozitivă și constantă. Și cine nu vrea așa ceva?Citește mai departe

Așezarea candelabrului în funcție de cameră

Dacă atârnam un candelabru în oricare încăpere a casei, este recomandat ca distanța de la podea până la candelabru să nu fie mai mică de 2 metri. Un candelabru poate fi atârnat în orice încăpere sau colț al casei, de la un subsol amenajat până la un dressing mai mare, ținând cont de regula de mai sus. Mai jos vă prezentăm și câteva sfaturi de care ar trebui să țineți cont pentru montarea candelabrului împreună cu regula de mai sus.Citește mai departe

Cum determinăm dimensiunile unui candelabru deasupra mesei în trei pași simpli

Un candelabru adaugă ambianță, stil și bineînțeles, iluminat general încăperii. Cu toate acestea alegerea unui candelabru potrivit poate fi dificilă. Un candelabru prea mic se poate "pierde" cu ușurință într-un spațiu mare și nu va fi un element de design suficient de expresiv, în timp ce un candelabru prea mare, va copleși încăperea. Un candelabru potrivit este proporțional cu inlatimea și lățimea camerei. Este important de știut că și alte considerente, cum ar fi preferințele personale sau alte surse de lumină, vor juca un rol important în alegerea candelabrului potrivit.

Ghidul nostru pas cu pas vă va ajuta să determinațiCitește mai departe

La ce trebuie să ne gândim înainte de a cumpăra corpuri de iluminat în baie

Dacă plănuiești să-ți modernizezi baia, sau o construiești de la zero, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să o iei este alegerea tipului de corpuri de iluminat. La fel ca în oricare altă încăpere a locuinței, alegerea pe care o vei face va fi factorul decizional între succesul sau eșecul designului interior.Citește mai departe

Când alegi o lampă, ține cont de abajur

Când cumpărăm online veioze, suntem tentați să căutăm anumite stiluri pentru a restrânge căutările și pentru a găsi cea mai bună opțiune. Dar, noi am aflat că stilul nu este singurul aspect de luat în calcul. Alegerea unui abajur corect esteCitește mai departe

Trei sfaturi pentru iluminatul unei băi

Un iluminat de calitate în baie este esențial din mai multe motive, în special în jurul chiuvetei și al oglinzii. Oricum, alegerea unor corpuri de iluminat perfecte și montarea lor în locurile potrivite nu este întotdeauna o treabă ușoară. Iată câteva sfaturi de luat în considerare când cumpărați corpuri de iluminat pentru baie.Citește mai departe

Totul despre veioze

Veiozele joacă un rol foarte important în decorarea și iluminarea încăperilor și conferă personalitate spațiilor. Sunt esențiale atât ca și un supliment la iluminatul principal cât și pentru a creea lumină ambientală, oferind tonuri de culori și umbre ce vor face statul în cameră plin de simțiri și personalitate. Având în vedere faptul că pot fi mutate dintr-o cameră în alta, veiozele sunt cele mai flexibile surse de iluminat din casă.Citește mai departe

7 greșeli în iluminatul interior

1. Utilizarea unei singure sursă de lumină

Secretul unui iluminat de calitate este să folosești mai multe "straturi" de lumină. Nu trebuie să te bazezi pe o singură sursă de lumină. Este ideal să mixezi diverse surse, cum ar fi plafonierele, lampadarele și veiozele. Creând zone luminoase poți obține o atmosferă primitoare și crea intimitate.

2. Folosirea unor candelabrea prea luminoase

Nimic nu e mai incomod decât folosirea unor lumini care te fac să te simți ca și cum ai fi pe scenă. Recomandăm Citește mai departe

Cum să alegem iluminatul în baie

Pentru a menține look-ul apartamentului este important să alegem corpuri de iluminat care să completeze tipul de baie pe care îl avem.

Băile de familie

Pentru a putea îmbăia copiii e bine să creăm spații luminoase pentru a nu rata nici un loc murdar. De asemenea putem monta un întrerupător dimmabil pentru a savura o baie în liniște după ce copiii s-au dus la culcare.

În apartamentCitește mai departe

Cum să alegi lenjeria de pat perfectă

Știați că ne petrecem aproximativ 25 de ani din viață dormind? Dacă tot petrecem atât de mult timp din viață în pat, nu ar trebui ca patul nostru să fie ultimul sanctuar? Nu merităm un pat care să aibe cele mai bune așternuturi și perne - unele care sunt la fel de moi ca puful și mai pufoase decât norii?

Noi, cei de la Luxuriante.ro, spunem un DA răspicat. Păturile noastre, și dormitoarele noastre în același timp, ar trebui să fie încăperi generoase și de un confort somptuos - ar trebui să fie locul unde putem scăpa de stresul zilelor agitate. Deci Citește mai departe

Designul tranzițional: ce este și cum îl aplicăm

Cu toții știm că tranziție înseamnă să ne mutăm dintr-un loc în altul sau să trecem de la un obiect la altul. Dar ce înseamnă când ne referim la designul interior? Termenul design tranzițional este folosit adesea de designerii interiori pentru a reflecta îmbinarea modernului cu tradiționalul-în esență, îmbinarea a două stiluri într-un spațiu rezultând un design coerent.

De ce ar trebui să ne pese de stilul tranzițional? Pentru că este un stil "la modă". Designerii semnalează Citește mai departe

Ghid pentru iluminat dormitorul

candelabru-emibig-tori-vi-gold-170-6

Indiferent dacă seara te retragi într-o cămăruță sau într-un dormitor de tip penthouse, folosești dormitorul și pentru alte activități în afară de dormit. Dormitoarele întunecate sunt perfecte pentru dormit dar lipsa luminii împiedică alte activități în această încăpere. Iluminatul dormitorului variază de la finuț la intens; de la estompat la dramatic. Pentru a vă ajuta să vă iluminați corect dormitorul designerii noștri vă oferă câteva sfaturi:Citește mai departe

Cum alegem pendulul perfect

Iluminatul locuinței este cel mai important factor când ne gândim la funcționalitatea și ospitalitatea casei. Pendulul se poate folosi în camerele locuinței în care este nevoie de lumină focusată pentru anumite activități sau când dorești un corp de iluminat ambiental atârnat dintr-un tavan înalt. în funcție de necesități sau de efectul decorativ pe care încerci să-l obții, pendulul poate fi soluția perfectă.Citește mai departe

  Produsul a fost adaugat in cos