Top 10 trenduri în decor interior în 2018

Când vine vorba despre decorațiuni interioare, anul 2017 a fost despre stilul Scandinav - de la mobilier până la decorațiuni de perete. Dar anul 2018 se anunță a fi anul în care se vor depăși limitele pentru designul interior. Texturi deosebite, culori uimitoare și printuri neobișnuite vor descrie anul ce tocmai a început.

Conform designerilor de top din Delhi, dacă renovați sau construiți o casă nouă, încercați să includeți următoarele tendințe în design. Aceste tendințe sunt inspirationale, șic și din fericire, nu necesită o renovare completă a locuinței.

Printuri și decorațiuni organice

Anul acesta puteți obține un accent interesant folosind forme organice în locul tablourilor canvas sau printate la imprimante laser. În designul interior, termenul de "organic" nu are nimic de-a face cu metodele de lucru din agricultură. Tipul organic utilizează suluri, frunze, viță de vie, flori sau alte forme curbilinii în locul pătratelelor, cercurilor sau a altor modele geometrice.

Maximalismul


În acest an dispar camerele neobișnuite, super aerisite și elegante ce erau în vogă anii trecuți. Contrar minimalismului, vom vedea interioare încărcate, îndrăznețe și dramatice. Acest trend va fi uimitor pentru privitor și va transmite personalitatea locuitorului. Pentru a aplica maximalismul în decorul interior, vă puteți juca cu culorile, puteți combina texturile și trebuie să aveți o "explozie" de modele ce vor umple spațiul la maxim.

Folosiți verdele


Deși nu este "culoarea anului", așteptați-vă să găsiți diverse nuanțe de verde în toate designurile interioare din acest an. Verdele este bogat, organic și plin de viață. Veți găsi nuanțe de verde în doze mici, cum ar fi în obiecte și accesorii și de asemenea în obiecte mari cum ar fi tapițerii sau obiecte de mobilier.  Culoarea va avea un impact puternic și va fi regăsită în diverse nuanțe, de la verde charteuse la verde smarald.

Folosiți accente ceramice

Accentele ceramice oferă un aspect plăcut și revigorează interiorul locuinței. Acestea vor da impresia unui finisaj artizanal și brut la designul interior. Ceramica poate fi utilizată în texturi de tapițerie, vase, corpuri de iluminat, lămpi și diverse alte elemente decorative. Utilizând ceramica, veți obține o senzație plăcută în casă fără a depăși limitele.

Lemnul brut


Lemnul nefinisat își croiește drumul în designul interior sub formă de pereți, plafoane, mobilier sau dulapuri de bucătărie. Acest material nefinisat, va adăuga un factor șic tuturor spațiilor, permițând în același timp obținerea unor elemente simplificate și pline de culoare. În cazul în care nu vă încântă ideea de a acoperi pereții sau mobilierul cu placaj, puteți lua în considerare adăugarea unor elemente de mobilier din palcaj - scaune sau rafturi de perete.

Elemente de pietre pretioase


De la tapițerie până la vopsele și accesorii, elementele prețioase sunt un moft în zilele noastre. Acestea oferă o notă de luciu interioarelor și un aspect de 24 de carate. Elementele prețioase sunt piese îndrăznețe care adaugă o notă de strălucire în casă. Tonurile pastelate precum verde ametist sau smarald, care sunt elemente din natură, sunt în vogă. Pentru a adăuga elemente cu aspect prețios, se pot folosi opere de artă, covorașe, seturi ceramice pentru ceai, vaze, corpuri de iluminat din sticlă sau alte elemente de decor.

Mixuri de modele


Designerii de top susțin că amestecul de modele în spațiile de locuit vor fi în vogă anul acesta. Șabloanele fac o cameră să iasă în evidență dar trebuie să ne asigurăm că aceste șabloane sunt utilizate corect. Trebuie să obținem un echilibru de dimensiuni, un amestec de modele potrivit și să evităm supra aglomerarea elementelor pentru cele mai bune rezultate. De asemenea, evitați utilizarea unor modele mici și înghesuite care ar putea deranja vizual privirile.

Terrarii


Terrariile vor fi printre cele mai răspândite tendințe în grădini anul acesta. Acestea completează perfect orice cameră dintr-o casă. Totodată sunt ieftine și ușor de întreținut. Terrariile sunt perfecte pentru cei care își doresc o casă plină de plante frumoase dar nu au timpul necesar pentru întreținerea lor. Acestea vin în multe variante și stiluri și pot fi așezate, atârnate, umplute sau vopsite după bunul plac.

Pluta


Pe lângă faptul că este un material ornamental pentru mobilier, pluta are și durabilitate. In decorul interior, pluta poate fi utilizată pentru a înfrumuseța spații prin intermediul podelelor, pereților sau a operelor de artă. Cea mai des întâlnită formă de utilizare o reprezintă pereții căptușiți cu plută care pe lângă rolul decorativ sunt și buni izolatori fonici. Pluta poate fi utilizată în orice colț al casei oferind un aspect special.

Catifeaua călduroasă


Utilizarea catifelei este cu siguranță trendul cel mai îndrăgit de designerii de interior. Stilul său regal, textura luxoasă care subliniază puterea, cât și vesatilitatea materialului îi oferă un trend ascendent în designul interior. O canapea care se evidențiază, draperii, tăblii de pat, pernele decorative și multe alte articole pot fi fabricate din catifea.

Mobilierul pufos


Poate din cauza sentimentului de confort, căldură și relaxare, mobilierul din materiale pufoase revine la modă și este probail să fie ultra utilizat în acest an. Orice element de mobilier la care adăugăm puțin puf sau blană poate deveni mult mai atractiv dar în același timp și interesant. Un șezlong pufos va adăuga puțină diversitate și un aspect jucăuș oricărui interior.

Care dintre aceste trenduri este potrivit stilului dumneavoastră?

Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.

  Produsul a fost adaugat in cos