Trucuri pentru a reduce factura de eletricitate

Energia electrica este o resursă importantă care ne ușurează viața în diverse moduri, dar de multe ori ne tezim irosind energia și cu facturi uriașe. Dacă economisim energia, avem grijă de buzunarul nostru dar și de planetă și așa greu încercată de dezvoltarea industrială. Mai jos, avem pentru dumneavoastră, cinci sfaturi pentru a reduce factura de electricitate pe care le puteți pune în aplicare începând de azi iar rezultatele se vor vedea chiar de la factura următoare.

1. Scoateți electrocasnicele din priză

Electrocasnicele ar trebui scose din priză chiar dacă nu sunt folosite și sunt în stand-by. Atâta timp cât un aparat este conectat la priză, acesta continuă să consume curent, umflând factura de electricitate.

2. Înlocuiți becurile clasice cu unele LED

90% din energia consumată de un bec incandescent va fi redată sub formă de căldură. Comparativ, becurile LED sau CFL (cunoscute sub denumirea de becuri economice) convertesc energia în lumină vizibilă până la de 10 ori mai eficient decât becurile incandescente, ceea ce înseamnă o economie de energie de 70% până la 90% la același nivel de iluminat.

3. Optați pentru aparatură cu clasa energetică A+++

Când decideți să achiziționați electrocasnice sau aparaturi electrice noi, încercați pe cât posibil să le alegeți pe cele cu o clasă energetică superioară (A;A+;A++;A+++)  pentru a asigura o economie de energie cât mai mare. Aceste calificative sunt acordate în funcție de raportul dintre usabilitate și performanță cu un consum de energie cât mai mic și se bazează pe teste reale în diferite condiții de utilizare.

4. Încărcați mașina de spălat la capacitate maximă

Mașinile de spălat, indiferent că sunt pentru vase sau rufe, sunt proiectate să lucreze la capacitate maximă pentru eficiență. Astfel este recomandat să nu le punem în funcțiune decât în momentul în care au fost încărcate la capacitatea maximă recomandată de furnizor. Aici, pe lângă economie de energie, putem reduce și consumul de apă și deversarea de soluții nocive cum ar fi detergenții, înălbitorii sau balsamurile.

5. Puneți calculatorul în modul hibernare

Dacă știți că nu veți utiliza calculatorul în următoarele ore, închideți-l. De exemplu, un calculator care funcționează pentru 24 de ore va consuma mai multă energie decât un firigider cu clasa energetică A. De asemenea, calculatorul sau laptopul poate fi programat ca în momentul în care nu a fost utilizat pentru 15 minute, să între în modul hibernare (sau sleep) , această opțiune aducând o economie de energie a calculatorului de până la 40%.

Socializăm pe Facebook și Google+, schimbăm idei pe Pinterest și ne vedem pe Instagram.

 

  Produsul a fost adaugat in cos